Başkale'de Kobani Olaylarının İzleri Halen Silinemedi

Başkale'de Kobani Olaylarının İzleri Halen Silinemedi
Van'ın Başkale ilçesinde 6- 7 Ekim 2014 tarihinde Kobani bahane edilerek çıkan olaylarda yakılan bazı binalar hala olduğu gibi duruyor.

- İlçede çıkan olaylarda yakılan kamu binaları, MOBESE direkleri, banka ATM’si gibi yerler yeniden onarılıp hizmete açılırken, 1 Nolu Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi ise yakıldığı günkü gibi duruyor. Olayların üzerinden yaklaşık iki yıla yakın zaman geçmesine rağmen halen onarılamayan 1 Nolu Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi tepkiye neden oluyor.



Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, 6-7 Ekim olaylarında Başkale ilçesinde bulunan Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi binasının kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirildiğini belirterek, “Olay akabinde mühendislerimiz ve teknik ekibimiz adı geçen hizmet binamızda yapılan keşif neticesinde binanın ve içindeki eşyaların kullanılamayacak durumda olduğu, bina tadilatının da mümkün olamayacağından dolayı acilen Sağlık Bakanlığı 1. Basamak Yatırım Daire Başkanlığına Başkale ilçemize daha kapsamlı ASM, TSM ve 112 istasyonu yapılması için yatırım teklifinde bulunulmuştur. Yatırım teklifimiz 2016 yılı yatırım programına alınarak proje aşamasındadır. Projeler tamamlandıktan sonra kısa bir zaman zarfında ihale aşamamasına geçilecektir ve tekrar halkımızın hizmetine geçecektir” dedi.