Başkale Belediyesi çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor

Başkale Belediyesi çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor
Başkale Belediyesi ilçe merkezinde yaz kış demeden çalışmalarına aralıksız devam ederek ilçe halkının takdirini topluyor

Başkale Belediyesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Başkan vekili ve Kaymakam Asım Solak Başkanlığında çalışmalarına tüm alanlarda hız kesmeden devam eden Başkale Belediyesi özellikle koronavirüs sürecinde yapılan dezenfeksiyon çalışmalarıyla ilçe merkezinde yollar, parklar, okullar ve alanlarında gerekli çalışmaları başarı ile yaptı. Başkale Belediyesi gerek yardımlar ve destekler olsun gerekse ilçedeki yol yapım, onarım ,temizlik işleri gibi belediye çalışmalarına etkin rol oynayarak çalışmalarına durmadan devam ederek halın takdirini topladı.

KORONA VİRÜS ÇALIŞMALARI VE DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Başkale Belediyesi ,oronavirüs sürecinde ilçe merkezinde yolları yıkayayarak dezenfeksiyon çalışmalarını başarı ile gerçekleştirdi. İş yerlerinde, kurum binalarında, okullarda dezenfeksiyon ve temizlik işlerine yoğun çaba harcayarak Kovid-19 hakkında maske takılması , sosyal mesafeye uyulması gibi konularda bilgilendirmeler yaparak evdekal çağrısında bulunmaya devam eden Başkale Belediyesi korona virüs sürecinde marketlerde, bakkallarda , fırın ve lokantalar maske , mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasına özen göstererek gıda denetimlerine aralıksız devam ediyor.

YOL YAPIM VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Başkale Belediyesi yol yapım ve onarım çalışmalarına da yaz kış demeden aralıksız devam ediyor. İlçe merkezindeki tüm ana caddelerde kaldırımlar yapılarak yeni sıcak asfalt çalışmaları yapıldı. Başkale Belediyesi vatandaşların sağlam ve sağlıklı ayak basacakları kaliteli ve sağlıklı mazemeler kullanarak yollar kaldırımlar ve alt yapı çalışmaları da yaparak halkın takdirini toplamaya devam ediyor.

Başkale Belediyesi gerek yol yapım kaldırım ve alt yapı çalışmalarıyla gerek yeni peyzaj çalışmaları ve ışıklandırma sistemleriyle ilçe merkezinin modern bir görünümüne kavuşması için yeni çalışmalara ve yeni projelerle başarılı belediyecilik çizgisinden yürümek istiyor.

Kaymakam ve Başkale Belediye Başkan vekili Asım Solak öncülüğünde kırsal mahallelerde ziyaretler gerçekleştirildi. Kaymakam Asım Solak yaptığı kırsal mahalle ziyaretlerinde halkın sorunlarını ve dertlerini yerinde dinledi. Solak yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek ilçe halkının takdirini aldı.

BAŞKALE BELEDİYESİNİN SON YAPTIĞI ÇALIŞMALARI

İlçede yeni yapılan ve hizmete açılan Anadolu Lisesi’nin yolu, öğrencilerin daha temiz ve rahat okula gidip gelmeleri için Başkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince parke taşı yapıldı.

YOL YAPIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Başkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri, özellikle kış aylarında ulaşım sıkıntısı yaşanan yerlerde vatandaşın mağduriyetini gidermek amacıyla yapılan çalışmalar devam ediyor. Çamurlu ve bozuk olan mahalle yolunda stabilize yol çalışması yapıldı.

Başkale’de Ana Caddeler Yenilendi

Başkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince ilçe merkezindeki tüm ana caddelerde kaldırımlar yapılarak sıcak asfalt çalışması ile yenilendi.

Göreve gediği günden bu yana Van’ın gelişimi için büyük çaba sarf eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım SOLAK, bu bağlamda çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Ana caddelerinin tümünde kaldırımların baştan sona yapılan ilçenin Şehit Kerim Aydın, Cumhuriyet, Mahmut Ertuş, Kadir Saruhan ve İskender Ertuş caddelerinde sıcak asfalt ve çalışması yapıldı.

Başkale Belediyesi’nden Öğrencilere Eğitim Desteği

Başkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilçede üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin yararlanabileceği Sürekli Eğitim Merkezi hizmete açıldı. Eğitim merkezine gelen öğrencilere, uzman öğretmenler tarafından üniversiteye hazırlık eğitimi verildi.

Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencilerin kayıtlı olduğu Eğitim Merkezinde, uzman öğretmen tarafından haftanın 7 günü ücretsiz kurslar verilirken, eğitim merkezine kayıtlı öğrencilere hazırlık kitapları da dağıtıldı.


 

Başkan Vekili Asım SOLAK’tan Kırsal Mahallelere Ziyaret gerçekleştirildi

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım SOLAK ilçeye bağlı Çakırdoğan ve Dereiçi mahallelerine ziyaret gerçekleştirerek, Başkale Belediyesi tarafından mahallelerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Başkale Belediyesi ilçede Kaldırım Ve Alt Yapı Çalışması Yaptı

Başkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede yolların yenilenmesi ve kaldırım yapılması projesi kapsamında İlçe merkezindeki caddelerin tamamında kaldırım yapıyor.

Alt yapısı olmayan yollarda öncelikle yağmur suları için alt yapı çalışması yapılıyor. Koruge borularla alt yapısı güçlendirilen caddelerde beton kaldırımlar yapılarak vatandaşların ayağını sağlam basacağı, sağlıklı bir malzemeyle vatandaşların huzurla yürümeleri sağlanacak.

Başkan Vekili Asım Solak kırsalda yapılan parke taşı çalışmalarını inceledi

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, kırsal mahallelerde hummalı bir şekilde sürdürülen kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkale Belediye Başkan Vekili Asım Solak’ın talimatlarıyla kırsal mahallelerde de kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını sürdüren Başkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, vatandaşlardan tam not aldı. Başkan Vekili Solak, beraberinde Başkan Yardımcısı Ekrem Dere ve ilgili teknik ekiple birlikte German Mahallesinde sona eren kilitli parke taşı döşeme çalışmalarından sonra incelemelerde bulundu.


ÖZ HABERCİ - MURAT ÇURKU