Belediye bünyesinde oluşturulan Kadın Kurulu, ilk toplantısını yaptı.  Belediyeye bağlı İŞGEM'de yapılan toplantıya Belediye Eş Başkanı Yıldız  Çetin, kadın belediye meclis üyeleri ve kadın çalışanlar katıldı. Açılış  konuşmasını yapan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, gün  geçtikçe belediyede çalışan kadın sayısında bir artışın meydana  geldiğini, bunun da oluşan kadın profili ile bağlantılı olduğunu  kaydederek, "Yönetim kademesinden tutalım da tüm hizmet alanlarına kadar  eşit temsiliyeti esas alacağız” dedi.
Kurul işleyişi, çalışma ve  hedefleri konusunda bilgilendirmede bulunan Eş Başkan Çetin, oluşturulan  kurulun her alanda kadın bakış açısını yansıtacağını ve bunu  oturtacağını sözlerine ekledi.
İlk toplantısını gerçekleştiren  kurul, belediyeye ait hurdaya çıkmış otobüslerin kütüphaneye  dönüştürülmesini kararı aldı. Kadınlar ayrıca kendi atölyelerinde  üretecekleri ürünlerin yanı sıra, organik meyve ve sebzecilik,  şarküteri, zücaciye ve değişik gıda ve giyim maddelerinin satışının  yapılabileceği semt pazarlarının kurulması kararını da alarak bunu  belediye meclisine taşımaya karar verdiler.
Gürpınar'da Kadın Sorunları Masaya Yatırıldı
Van’ın Gürpınar Belediyesi Kadın Kurulu, ilçede yaşayan kadınların sorunlarını masaya yatırdı.