Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 60 Ay Vadeli 50.000 TL Kredi Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın zamanda yapmış olduğu açıklamalar sonrasında Türkiye’nin en önde gelen bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, 60 ay vadeli 50.000 TL’ye kadar varan kredi desteğini açıkladı. Açıklanan kredi ile beraber enerji verimliliği amacıyla ısı yalıtım kredisi de sunuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank destek kredisi için vatandaşlardan başvuru almaya başladı. Maddi anlamda sorunlar yaşamaya devam eden vatandaşlar, söz konusu devlet bankalarının sunmuş olduğu kredi imkânı ile beraber 60 ay vade süreli 50.000 TL’ye kadar varan kredi fırsatına sahip olacaklar.

60 Ay Vadeli Isı Yalıtım Kredisi Fırsatı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan düzenleme ile beraber ihtiyaç kredisi kampanyasında 60 ay vade uygulanacağı ifade edildi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından verilecek olan kredi için “Yalıtım Sözleşmesi” ibraz eden konut sahibine 50.000 TL’ye kadar varan kredi miktarı, 60 ay vade ve sadece %0,99 faiz oranı ile sunulacak.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından verilen söz konusu kredi sadece; “Yalıtım Pencere Doğrama Sistemleri, Kapı ve Çatı İşlemleri” ve “Dış cephe mantolama ve binanın ya da evin yer, duvar ve tavanın ısı, su, ses veya yangın için yalıtımı” amacıyla alınabilecek.

“Isı Yalıtım Kredisi” İçin Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Apartman ya da site yönetiminde olan konutlar için yönetim tarafından oy çokluğu alınır ve yönetim karar defteri bankaya sunularak kredi başvuru işlemleri gerçekleştirilir.

  • Herhangi bir yönetim dahilinde olmayan daire ya da evler için ev sahibi kredi başvuru işlemi gerçekleştirebilir.
  • Apartman ya da site yönetimi dahilinde gerçekleşecek işlem için site ve apartman yönetimi ile firma arasında bir anlaşma sağlanmış olmalıdır.

Kredi başvuru işlemleri yukarıdaki şartların sağlanması halinde sadece Halkbank şubeleri tarafından kabul edilecektir.

Bununla beraber kredi için bankadan onay alan vatandaşlar öncelikle sözleşmenin iletilmesi ile kredinin %60’lık bölümüne, işin tamamı bitince de kredinin %40’lık bölümüne sahip olabilecek.

Ekonomi Haberleri