LYS2 ve LYS3 Sınav soru ve cevapları açıklandı!

LYS2 ve LYS Sınav soru ve cevapları açıklandı!2015-LYS kapsamında uygulanan Fen Bilimleri (2015-LYS2) ile Edebiyat-Coğrafya (2015-LYS3) Sınavı tamamlandı.ÖSYM tarafından LYS2 ve LYS3 sınav soru ve cevapları yayınlandı.

 LYS2 ve LYS Sınav soru ve cevapları açıklandı!2015-LYS kapsamında uygulanan Fen Bilimleri (2015-LYS2) ile Edebiyat-Coğrafya (2015-LYS3) Sınavı  tamamlandı.ÖSYM tarafından LYS2 ve LYS3 sınav soru ve cevapları yayınlandı.

2015-LYS: Fen Bilimleri ve Edebiyat-Coğrafya sınavının temel soru kitapçıklarında yer alan soruların % 20'si yayınlandı. LYS soruları ve cevaplarına ÖSYM aday işlemleri sisteminden ulaşabilirsiniz. Ayrıca ÖSYM'den LYS 2015 sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin açıklama geldi. İşte o ayrıntılar... Milyonlarca öğrencinin LYS heycanı bugün sona erdi. LYS Puan Hesaplama nasıl yapılır, LYS puan hesaplama detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.... LYS puan hesaplama aracını kullanarak LYS puanlarını kolayca hesaplayabilirsiniz. Bu haberimizde LYS puan hesaplama işleminin nasıl yapıldığını ve tüm detaylarını sizler için hazırladık!



LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM Başkanı Demir, LYS 2015 sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin sorulara yanıt verdi:

"Sınav sonuçlarını açıklarken süre konusunda sürpriz yapmak gibi bir iddiamız yok. Önemli olan, sağlıklı şekilde sonuçları üretelim. Çünkü sürprizin kurumsal açıdan maliyeti şu; sabaha kadar kişileri çalıştırmak zorundasınız, yorgun bir şekilde hata yapma riski olabiliyor. Dolayısıyla süreyi öne çekme konusunda çok özel bir gayretimiz olmayacak. Ama makul bir süre içinde açıklamaya çalışacağız."

Eğitim Haberleri