Erdemkent Kur'an Kursu'nda miniklerden yılsonu etkinliği

Van’ın Edremit İlçe Müftülüğüne bağlı Erdemkent Kur'an Kursu'nda eğitim gören 70 minik öğrenci tarafından düzenlenen yılsonu etkinliği büyük ilgi gördü.

- Programa Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Edremit İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, Şube Müdürü Ahmet Elmas, öğrenci velileri ve davetliler katıldı. Programda bir konuşma yapan Müftü Arvas, ''Diyanet İşleri Başkanlığımız, son dönemde yavrularımıza ayrı bir önem vermeye başlamıştır. Bunun için ilimizde açılan 4 - 6 yaş grubu kurslarımız yaygınlaşmaya başlamıştır. İlimizde de Edremit ilçemiz öncü ve örnek olmaktadır. Çocuk eğitimi önemlidir. Peygamberimiz çocuk eğitimine ayrı bir önem vermiş, onlara karşı ayrı bir sevgi ve muhabbet beslemiştir. Peygamberimiz, Medine dışına çıkıp döndüklerinde, çocuklar Peygamberimizi Medine'nin dışında karşılayıp, O'na sevgi gösterisinde bulunurmuş. Bu güzel yavrularımız için, bu programı düzenleyen başta İlçe Müftülüğümüze, tüm velilere, büyük bir özveri ile yavrularımızı hazırlayan kurs hocalarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Program, minik öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel skeç, sunum, parodi, şiir ve gösterilerle devam etti. Taç giyme töreni ve belge dağıtımının ardından güzel dua ve temennilerle program sona erdi.

 

Edremit Haberleri