Yunus Tuğrul yazdı! Milli piyango milli ateş

Yunus Tuğrul yazdı! Milli piyango milli ateş
Yunus Tuğrul yazdı...

Yılbaşının gelmesiyle çoğu cadde ve sokaklarda seyyar bir halde satışı gerçekleştirilen haramın ülkemizde yüzde doksan'ı satılan milli piyango biletleri dünyevi umut verirken cehenneme de davetiye çıkarmaktadır. Yılbaşının, yani 1 Ocak’ın, haram günü mü ibadet günü mü olması gerekirdi. Mekke’nin Fethi yıl dönümüne denk gelen yılbaşında barlar dolup taşarken, televizyon önünde sabırsızlıkla piyango vuracak mı hayali ve heyecanıyla kendinden geçen sözde adı Müslüman olan vatandaşlarımız, kapitalizmin oynadığı oyunla kendilerinden geçiyorlar.

Ülkemizde birçok sorun çözülmediği gibi bu sorunda her dönem sınırı aşıp halkı yozlaştırıp, modernleşme adı altında harama sürüklüyor. Müslümanın bu gecede görevi, her güne nazaran ibadetlerini bir safhaya taşıması gerek. Boş kalan, sadece cumadan cumaya dolan camiler böyle günlerde doldurmalı ve bir yıllık geçmişin muhasebesini yapmalı.

Bu geçen bir yıl zararda mı kârla mı geçti diye gözden geçirilmeli. "Bu bir sene içerisinde ne sevaplar ne günahlar işledim. Bu gelecek bir sene içerisinde ne tür değişimler gerçekleştirmeliyim"in hesabını yapması gerekirken, Müslüman için, bölgemizde Müslümanların büyük yüzdesi bu haramı işlemekte ve milli piyango biletleri almakta yeni yıl adına farklı etkinlikler düzenlemekte, eğlenceler organize etmekte. (fe eyne tezhebün) nereye bu gidiş! 

Kudüs için caddeleri dolduran halk, cuma günleri camilere akın eden halk nerde? Kudüs için ağlıyor fakat asıl işgal edilen kendi ülkesini hiçe sayıyor. Asıl işgal edilen, emperyalist güçlerin sinsi ve haram oyunlarıyla işgal edilen Türkiye. Milli piyango ve benzeri haram kazanç getirileri, haram kazanç beklentileri, ülkemizi işgal ediyor. Maneviyatlarımızı yok ediyor. Her köşe başında halkı harama davet eden milli piyango satıcıları ve milli piyango biletleri yerine her köşede Kur’an satan biri olsa, zabıta güçleri tarafından hemen şiddetle kaldırılacak. Kur’an satışının yasak olduğu noktalarda seyyar milli ateş satıcıları saatlerce görevlerini yapıyor. Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir.

Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan, içki ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi? (Maide süresi 90 ve 91) ayeti kerime ile bugün şeytanın Müslümanların arasına düşmanlık sokması, haram olan milli piyangolar, spor Lotolar vs. haram işlerden dolayıdır. Kapitalistlerin, emperyalistlerin oyununa gelmekten vazgeçin ve yalnız Allah'a yönelin ki kurtuluşa erenlerden olasınız.

Bu ülkede var olan bu haram oyun türlerinden "Müslümanım" diyen her kul mesul olacak ve Allaha hesap verecektir. Bir yürüyüş ile bir kınama ile tepkinizi, harama karşı olan kininizi duyurun, yıl başı haram ile değil, hayır, ibadet ve nefsi muhasebe günüdür. Mekke fethinizi kutlar, hayırlara, yeni fetihlere, derin uykudan uyanmaya vesile olmasını diliyorum.

 Allaha emanet olun vesselam.