Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?
Bireyler yağlı yemekler yerken ya da yemek yaparken ya lekelerine maruz kalabilirler. Bu durumda bireylerin aklına yağ lekesi nasıl çıkar sorusu gelecektir. Bu lekeyi çıkarmak için en etkili yöntem dekinin üzerine tuz dökmektir.

Bireyler yağlı yemekler yerken ya da yemek yaparken ya lekelerine maruz kalabilirler. Bu durumda bireylerin aklına sorusu gelecektir. Bu lekeyi çıkarmak için en etkili yöntem dekinin üzerine tuz dökmektir. Tabii ki sadece tuz tek başına yeterli olmayabilir. Tuz ile biraz ovaladıktan sonra üzerine leke çıkarıcılar kullanılmalıdır. Çünkü yağ doğal yollar ile çıkarılabilecek bir leke değildir. Tuz yerine karbonat da kullanılabilir. Karbonat kullanımı sonrasında bir süre bekletilip yıkandıktan sonra belki leke çıkmış olabilir. Eğer çıkmamış ise bu durumda bireyler yine leke çıkarıcı bir ürün kullanmalıdır. Elbette ki ya lekesinin temizlenmesi noktasında birbirinden farklı alternatif yöntemlerin varlığından söz etmek de mümkün olmaktadır.

Yağ Lekesini Çıkarma Yöntemleri

Yağ lekesi insanların üzerindeki kıyafetlere olmakla birlikte mobilyalarda da olabilir. Örneğin koltuk üzerinde yemek yerken koltuğa yağlı bir madde dökülebilir. Bu durumda bireylerin ilk aklına gelen çözüm yolu sabundur. Ya dökülen bölgeye hafif sıcak su ile ıslatılır ve üzerine sabun sürülerek biraz ovalanır. Bu ovalama sonrası yağ lekesinin çıkıp çıkmadığı koltuk kuruduktan sonra belli olur.  Sabun yerine yine karbonat, tuz ve bunlara benzer maddeler kullanılabilir. Koltuk üzerine amonyak gibi maddeler de kullanılabilir ancak amonyak ağır bir kimyasal olduğu için bireyler kullanmak istemeyebilirler.

Sevdiğiniz Kıyafetleri Yağ Lekesinden Kurtarın!

Yağ lekeleri aşırı derecede inatçı lekelerdir. Bu lekelerin kıyafetlere sıçraması istenmeyen bir durumdur. Özellikle bu giysiler bireylerin çok sevdiği giysiler ise bu çok kötü bir durum haline gelmektedir. Bu durumda bireylerin aklına yağ lekesi nasıl çıkar sorusu gelir. Bireyler bu lekenin elbise üzerinden tamamen çıkmasını istiyor ise kesinlikle kimyasal madde kullanmak zorundadır. Bu maddelerden ilki bulaşık deterjanı olabilir. Bulaşık deterjanı çıkarmaz ise bu durumda bireyler kıyafetlerini leke çıkarıcı kullanarak makineye atabilirler. Bu şekilde de çıkmaz ise direk leke çıkarıcıyı leke üzerine kullanırlar. Doğrudan temas işe yarayabilir ve leke çıkabilir. Şayet internet sayfasını ziyaret edecek olursanız, yağ lekesinin çıkartılmasına dair etkili bilgiler elde edebilirsiniz!