Van’da Konut Fiyatları Ne Durumda? Van Emlak Piyasası

Van’da Konut Fiyatları Ne Durumda? Van Emlak Piyasası
2011’de yaşanan üzücü depremden sonra Van’da konut fiyatları piyasası tam anlamıyla değişmiş durumda.

2011’de yaşanan üzücü depremden sonra Van’da konut fiyatları piyasası tam anlamıyla değişmiş durumda. Tüm Türkiye’yi derinden yaralayan deprem şehrin konut alışkanlıklarına yeni bir yön verdi. Birçok eski konut kentsel dönüşüm içerisinde yenilenirken, birçok yeni proje Van’da faaliyete geçti. Devletin ve birçok emlak şirketinin projeler yürüttüğü Van’da emlak fiyatları eskisine oranla artmış olsa bile konut kalitesine oranla oldukça uygun fiyatlar bulunuyor.

Van’da artan konut seçeneklerini doğru değerlendirmek oldukça önemli. Şehir halkı artan konut seçeneklerine tam olarak ayak uydurabilmiş değil. Bununla beraber artan emlak platformları ve emlak şirketleri sayısı durumu daha karmaşık hale getirebiliyor. Kişilerin sadece bir ya da iki platform üzerinden konutlarını satmaya çalışması ya sınırlı sayıda emlakçı ile anlaşması birçok konut fırsatının kaçmasına sebep olabiliyor.

Türkiye’de 81 ilde hizmet veren bir emlak sitesi olarak insanların bütün daire seçeneklerine tek tıkla bakmasını sağlıyor. Sadece ilan mantığı ile çalışmayan emlak arama motoru, internet üzerinde bulunan bütün veri tabanları sitesinde bulundurarak kullanıcılarının tüm seçeneklere ulaşmasını sağlıyor.

İran Sınırı Van’a Yarıyor!

İran ile sınır komşusu olan Van, durumdan doğrudan etkileniyor. Yabancı yatırımcılar tarafından yoğun bir şekilde tercih edilen şehir, yılın bütün aylarında bir yatırım noktası haline geliyor. Bununla beraber son yıllarda kentsel dönüşüm ile yapılan yeni binalara Van’ın köylerinde yaşayan birçok aile yerleşiyor. Bütün bunlar ise Van için sürekli bir emlak hareketliliği sağlıyor. Şehir ‘de artan konutlar oldukça hızlı bir şekilde tükeniyor. Bu durum ise birçok yeni gayrimenkul şirketinin rotasını Van’a çevirmesi için bir sebep oluyor. Van halkı ise bu durumdan oldukça memnun. İnşaat şehrin ekonomisine ciddi katkılar yapıyor ve biten inşaatlar yapıları nedeniyle şehir ekonomisine çok daha büyük faydalar sağlıyor.

Van’da Kışın Emlak Fiyatları Hangi Yönde Olacak?

Emlak uzmanları normalde kışın düşen fiyatların aksine Van’da kışın emlak fiyatlarında artış yaşanacağını dile getiriyorlar. Bu durumun en büyük sebebi ise kışın sert geçtiği Van’da birçok kişi yeni binalara taşınmak istiyor. Doğal gaz ve diğer imkanlar nedeni ile birçok vatandaş için yeni binalar oldukça önem arz ediyor. Bütün bunlar ise kışın emlak fiyatlarının yukarı yönde hareketine devam etmesini sağlıyor. Yılın 12 ayı oldukça ciddi bir satış hacmi yakalayan fiyatları vatandaşın alabileceği değerlerde bulunuyor. Fiyat şişkinliğinin olmaması ya da az olması ise Van’da yaşanan sürekli alış satışın en büyük sebeplerinden biri oluyor.

Bütün bunlarla beraber konut alırken dikkatli olmak gerekiyor. Van’da ya da Türkiye’de herhangi bir yerde konut almak eskisinden daha kolay gözüküyor olsa bile bu durum birçok yan etkeni beraberinde getiriyor. Yazının başında belirttiğimiz üzere konut bakılan platformların ve sitelerin sayısının çok olması ya da birden fazla sonucun vatandaşın önüne getirildiği sistemleri tercih etmek çok daha akıllıca oluyor.