Vali Zorluoğlu'nun eşi sokak kedisini sahiplendi

Vali Zorluoğlu'nun eşi sokak kedisini sahiplendi
Vali Murat Zorluoğlu'nun eşi Sevcan Zorluoğlu herkese örnek olacak bir hareketle sahipsiz hayvanların bulunduğu barınaktaki bir sokak kedisini sahiplenerek konutuna götürdü. Daha önce de kaybolan kedisi Prag için kayıp ilanı veren Sevcan Zorluoğlu, sahipsiz hayvanlarla ilgili herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun eşi Sevcan Zorluoğlu, hayvan bakım evini ziyaret ederek yavru bir sokak kedisini sahiplendi. Kedileri çok seven Zorluoğlu bir süre önce kaybolan kedisi 'Prak' için de kayıp ilanı vermişti.

Hayvan sevgisi ve hayvanlara karşı duyarlılığıyla bilinen Sevcan Zorluoğlu, Tuşba ilçesi Özalp yolu üzerinde bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret etti. Sağlık İşleri Daire Başkanı Veysel Can ile birlikte tesisleri gezen Zorluğlu, hayvanların durumu ve çalışmalar hakkında veterinerlerden bilgi aldı. Tesislerde bulunan hayvan barınaklarını dolaşan Zorluoğlu, kediler ve köpeklerle de yakından ilgilendi. Kısa bir süre önce siyam cinsi kedisi 'Prak'ı kaybeden ve bulunması için kayıp ilanı veren Zorluoğlu, barınak ziyareti esnasında bir hafta önce trafik kazasında annesinin öldüğünü öğrendiği 20 günlük yavru sokak kedisini de sahiplendi

Hayvanları çok sevdiğini belirten Zorluoğlu, "Tüm hayvanların sevgiye ve merhamete ihtiyacı var. Çünkü bu hayvanlar gerçekten bizim en yakın dostlarımız. Ben de bugün bu tesislere onları görmek ve sevmek için geldim. Ziyaretimde gördüğüm bu minik kedi beni çok duygulandırdı. Bende minik kediyi sahiplendim. Bundan sonra ben ve Vali bey ile birlikte konakta yaşayacak. Gerçekten bu barınakta sevgiye muhtaç birçok hayvan var. Bu hayvanlara sahip çıkalım" dedi.

Bu arada kayıp kedi Prak'ı bulan ya da görenlerin 0542 745 25 52 nolu telefona bildirmeleri istendi.