Solar Kablo Fiyatları ve Standartları

Solar Kablo Fiyatları ve Standartları
Dünyada her şeyin bir standartı olduğu gibi solar kablonun da bir standartı ve fiyat listesi mevcut. Sahip olduğu özelliklere göre solar kablo fiyatları değişiklik gösteriyor.
Dünyada her şeyin bir standartı olduğu gibi solar kablonun da bir standartı ve fiyat listesi mevcut. Sahip olduğu özelliklere göre değişiklik gösteriyor. Solar kablo üzerinden belli miktarda akım geçtiği için ve ne olursa olsun elektriğin bir parçası olduğu için çok önemsenmesi gereken bir mevzudur. Solar kablo fiyatları sahip olduğu özelliklere göre değişiyor dedik ancak ne olursa olsun solar kabloların en zor şartlara bile dayanıklı olarak üretilmeleri şart. Güneş enerji sistemleri de daha yeni yeni piyasada yer edindiği için solar kablo fiyatları hakkında bir standart bulmak ve özelliklerini bir standarta bağlamak çok güç. Ancak bu kablo standartları konusunda da ilk adımı atan ülke Almanya olmuştur.
 
Solar Kablo Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?
 
Her üründe olduğu gibi solar kablo seçiminde de önceliğimiz değil kalite olmalıdır. Çünkü solar kablolar ne kadar kaliteli olursa ürün o kadar güvenli ve o kadar uzun ömürlü olur. Güvenin yanında güneş enerjisi sistemlerinden elde edeceğimiz verim de çok önemlidir. Zira ürün ne kadar kaliteli olursa sahip olduğu verim de o oranda artmaktadır. Aynı şekilde kalitesiz malzeme kullanılan ürünlerde de hem verim düşmektedir, hem güvensizdir hem de bu ürünler kısa ömürlü ürünlerdir. Solar enerji sistemleri uzun vadede para kazandıran yöntemlerdir. Sistemin tam para kazanacağı sırada solar kablolar yüzünden problemlerin çıkması hatta sistemin zarar görmesi karşılanmak istenen bir durum olmasa gerek. Ancak kalitesiz malzeme kullanılması durumunda bu gibi durumlarla karşılaşılabilir.

Solar Kablolar Sistemde Nasıl Bir Önem Arz Etmektedir?

Güneş enerji sistemlerinde en önemli unsurlardan biri sistemin akışını sağlayan kablolardır. Kabloların kalitesi verimliliğe büyük katkı sağlamaktadır. Kablolara harcayacağımız para ilk başta küçük gibi görünse de eğer kalitesiz malzeme kullanırsak fiyat güneş panellerini bile geçebilecektir. her ne kadar yüksek olsa da ömrü en az 25 yıl olmalıdır. Yoksa sistemin pek bir getirisi olmayacaktır. Ev için kurulan sistemlerde solar kablolar önem arz etmektedir. Ancak tesislerde kullanılan solar kablolar daha fazla önem arz etmektedir. Çünkü kablonun kötü olması demek işin sekteye uğraması ve zarara uğranması demektir.

Solar Kablolar Kalitesiz Olursa Ne Olur?

Kablolar sistemde çok büyük bir önem arz etmektedir. Sistemin akım alışverişini sağlayan kablolar kalitesiz olursa eğer arıza çıkana kadar sistemin verimini büyük oranda düşürecektir. Arıza çıkarttıktan sonra da sistemi kullanılmaz hale getirinceye kadar birçok olumsuz durumla bizi karşı karşıya koyabilecektir.