Seat Kronik Arızaları

Seat Kronik Arızaları
Seat araçlarında Triptronic şanzıman arızasına rastlanılmaktadır.

Seat araçlarında Triptronic şanzıman arızasına rastlanılmaktadır. Vurma şikayeti ise, 2.3.4 ve 5. Vitesler arasında vites arttırma veya düşürdüğünüz takdirde sanki arkadan bir araba çarpmış gibi viteste vurma şikayetlerine rastlanılmaktadır. Muhtemel arıza olan mekatronik arızası bu tür şikayetlerin altında yatan ana sebeplerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanı sıra bu tür şikayetlerde şanzıman yağı değişimi sarsıntı hissini bir miktar azaltmakla bilinmektedir. Mekatronik pahalı bir parça olduğundan dolayı ve güvenebileceğiniz bir yerde değiştirmeniz tavsiye edilmektedir. Bütün bunların yanı sıra bujilerin de kontrol edilmesi önem taşımaktadır.

1.viteste araç kalkarken titreme yapması da Seat araçlarının yaşadığı sorunlardan biridir. Muhtemel arıza olarak selenoid valfleri oksitlenmiş olabilir ve sökülüp temizlendikten sonra ise genel olarak problemin çözüldüğü görülmektedir. Düz yolda sabit hızla giderken motor devri artıp azalması da yaşanan problemlerden biridir. Bunun sebebi ise tork konvertörü arızası olarak belirlenmektedir. İlk çalıştırmadan sonra D ye ve R ye takıldığında sarsıntılı geçiş yapma arızası da gözlemlenmektedir. Sürüşte herhangi bir problem yok. Muhtemel arıza olarak özellikle yaşı büyük araçlarda motor kulakları esnekliklerini kaybeder, çatlar veya kopabilir. Bu sebeple sarsıntılı vites geçişi yaşanabilir. Bu durumlarda en uygun durum olacaktır.

Motordan kaynaklanan dairesel hareketin güç ve hız oranının kademeli biçimde değişmesini sağlayan güç aktarım elemanlarıdır. Yaygın dilde vites olarak bilinen güç kademeleridir. İçten yanmalı motorların hepsinde sahip olan bir dezavantaj vardır. Sahip oldukları azami gücü belirli bir devir araklarında verebildikleri gözlenmektedir.

Şanzıman çeşitlerine değinecek olursak manuel şanzıman, sürüş esnasında sürücünün vites değişimlerinin her aşamasını manuel olarak kontrol etmiş olduğu şanzıman çeşididir. Bu şanzıman çeşidinde motordan yüksek verim alınmaktadır. Şanzıman ile motor arasındaki bağlantıyı, debriyaj balatası, baskı ve diğer yardımcı parçalar sağlamaktadır. Şanzımanlarından şikayetçi olan kullanıcılar ise ini kullanabilirler.