Moda Dünyasında Örtülü Tasarımlar İlgi Çekiyor

Moda Dünyasında Örtülü Tasarımlar İlgi Çekiyor
2018 senesi kış kreasyonlarının tanıtımı birçok kentte gerçekleştirilen defileler ile devam ediyor. Geçen seneye göre biraz daha modest bir tarzın ön plana çıktığı kıyafetlerde, özellikle başörtülü tasarımlar büyük bir ilgi görüyor.

Baş Örtüsü Keşfedildi

Her sene olduğu gibi bu yıl da, kış aylarının trendleri tanıtılmaya devam ediyor. Milano, New York ve Paris gibi moda dünyasının başkenti olarak kabul edilen kentlerde düzenlenen defileler çok büyük bir ilgi topluyor. Bu yılın kış tasarımlarına bakıldığı zaman başörtülü modellerin adeta yeniden keşfedildiğini söyleyebiliriz. Genellikle Müslüman dünyası ile özdeşleşen bu parça, aslında daha farklı dini inanç grupları tarafından da tercih ediliyor. Bunların başında ise Hindistan’ın ünlü Sihleri. Genel olarak bu kış kadınlar için başörtüsünün, moda dünyası tarafından çok farklı şekillerde tasarlandığını söyleyebiliriz.

Büyük Markalar Tercih Ediyor

Kış kreasyonunu tanıtan markalardan birisi olan dünya devi Gucci, bu sezon için oldukça farklı başörtülü tasarımlar sunuyor. Look formatında üretilen bu ürünlerin renk tercihleri ise değişiyor. Ancak genel olarak gri ve siyah rengin ön plana çıktığını söylemek mümkün. Firmanın klasik tasarımı ve üslubu ise kendisini hemen belli ediyor. Her kesimden bayana hitap eden dev moda şirketi bu konuda tek değil. Çünkü bu durum Denielle Cathari için de geçerli. Bu firma ise bone tarzında tasarladığı parçalar ile kadınlara farklı bir alternatif sunuyor. Bir diğer önemli firma ise Max Mara. Birçok ünlü moda haftasına katılan dünya devi, tıpkı Gucci gibi başörtülü tasarımlara ağırlık vermiş durumda.

Başörtüye Olan İlginin Nedeni Merak Ediliyor

Birçok kişi moda dünyasının neden böyle bir yönelim içerisine girdiği noktasında sorular soruyor. Buna göre Müslüman kadınların yaşam tarzlarının bir parçası olarak kabul edilen örtünün, birçok dev tarafından kabul edildiği ve moda ikonu haline getirildiğini söylemek doğru olacak. Ayrıca sürekli yeni pazarlar arayan moda firmaları, önümüzdeki yıllarda Müslüman kadınların giyebileceği ve tercih edebileceği parçalar satmak istiyorlar. Böylelikle maddi anlamda bir kazanım da hedeflenmiş oluyor.

Kaynak: