Meteorolojiden yeni 'sıcaklık' uyarısı!

Meteorolojiden yeni 'sıcaklık' uyarısı!
Meteorolojiden yapılan son değerlendirmeye göre, bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı bu hafta da bunaltmaya devam edecek.

Marmara ve Güneydoğu'da sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak, ermometreler İstanbul'da 35, Ankara'da 34, İzmir'de ise 36 dereceyi gösterecek.

40 DERECEYİ BULACAK

İstanbul'da bir süredir mevsim normallerinin üzerinde olan hava sıcaklığı, yeni haftada da 34-35 derecelerde seyredecek. Öğle saatlerinden itibaren ise sıcaklık 40 dereceyi bulacak.

İç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik ve Eskişehir çevreleri, Ankara ve Konya'nın batı kesimleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.