Kurumsal Kimlik Nasıl Olmalı?

Kurumsal Kimlik Nasıl Olmalı?
Kurumsal kimlik, bir kurumun, kuruluşun, vakfın, oluşumun ve ya topluluğun hem firma içerisinde hem de firma dışında dış dünyada firmanın hedeflerini, prensiplerini, fikirlerini, duruşunu temsil eden firma kimliğidir.

, bir kurumun, kuruluşun, vakfın, oluşumun ve ya topluluğun hem firma içerisinde hem de firma dışında dış dünyada firmanın hedeflerini, prensiplerini, fikirlerini, duruşunu temsil eden firma kimliğidir.

Bir firmanın dış dünyaya açılan kapısı niteliğinde olan kurumsal kimlik, firmalarda ortaya çıkabilecek olan kimlik krizlerinin önüne geçilmesi açısından önemlidir. İyi tasarlanmış bir kurumsal kimlik firmanın müşterileri nezdinde saygı ve prestij kazanması açısından gereklidir. Yani kurumsal kimliğin bir amacı da firmanın müşterileri gözündeki saygınlığı arttırmaktır. Ayrıca bu kimlikler firmanın müşterileri tarafından benimsendiği taktirde firmaya olan güveni arttıracak ve müşterilerin akıllarında yer edinmelerine yardımcı olacaktır.

Bir kurumsal kimliği oluşturan bir birinden farklı onlarca etken vardır. Firma içerisinde ve firma dışında kullanılacak olan bu kurumsal kimliğin tekrar oluşturulma şansı olsa da sık sık değiştirilen bir kurumsal kimlik firmanın müşteri gözünde itibar kaybetmesine neden olacaktır. Kurumsallığı birlikteliğiyle yapmak çok önemlidir.

Firmaların ortaya koymuş oldukları ürünler, bu ürünlerin ambalajları, firmalar adına kesilmiş her türlü fatura, e-postalar, firmaların binaları, ofisleri, firmanın logosu, sloganı ve eğer varsa bayrağı, firmalar adına üretilen kataloglar gibi birçok farklı etken kurumsal kimliği oluşturan faktörler arasındadır.

Kurumsal kimlikler tasarım aşamasındayken içeriğe ve tasarıma mümkün olan en büyük önem verilmelidir. Alanında uzman ve profesyonel grafik tasarımcılara sahip firmalar ile çalışılmalı ve firmayı yansıtan en iyi tasarım ortaya çıkarılmalıdır.  Kurumsal kimliğin istenilen etkiyi göstermesi ve geri dönüşlerinin iyi olması gerekmektedir. Bu yüzden kurumsal kimlik her yönüyle iyi tasarlanmalı ve şirketi tamamen yansıtmalıdır.

Firmayı anlatan bir logo, firmanın vermek istediği mesajı sade bir şekilde müşterilere ileten bir slogan, firmaya özgü bir renk ve yazı tipi kurumsal kimlikte dikkat edilmesi gereken noktalardır. Kurumsal kimlik oluşumunda hizmeti veren ve aynı zamanda reklam ajansı olan Adtorium hizmet verebilmektedir