Kızılay'da cinnet: Batuhan Hergül Necmiye Ceren Baran'ı öldürdü

Kızılay'da cinnet: Batuhan Hergül Necmiye Ceren Baran'ı öldürdü
Ankara Kızılay'da cinnet geçiren özel harekatçı Batuhan Hergül'ün barışmak istediği sevgili Necmiye Ceren Baran'ı öldürmesi şoku yaşandı. Hakkari'den dün Ankara'ya gelen Batuhan Hergül barışma istekleri geri çevrilince cinnet getirdi.

Başkent Ankara'nın en işlek semti Kızılay'ın göbeğinde bir polis memuru, sevgilisine 4 kurşun sıkarak öldürdü. Daha sonra kendi kafasına da ateş eden polis, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 


Emniyet yetkilileri ve görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre Hakkari’de görevli polis memuru Batuhan Hergül Ankara’ya gelerek eski sevgilisi Ceren B. ile, barışmak için buluştu. Konur sokakta bir araya gelen ikili, sokak ortasında tartıştı.

Tartışma büyüdü ve polis memuru belindeki beylik silahını çıkararak Ceren B.’ye, 4 kurşun birden sıktı. Daha sonra da kendi kafasına bir el ateş etti. 20 yaşındaki Ceren B. olay yerinde öldü, polis memuru ise ağır yaralandı. Cumhuriyet savcısı olay yerinde inceleme yaparken sokak da trafiğe kapatıldı.




Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan kontrollerde Necmiye C.B.’nin olay yerinde yaşamını yitirdiği tespit edildi. Ambulansla hastaneye kaldırılan polis memuru Batuhan H. de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.




Olay yerine gelen görevli sağlık ekipleri meslektaşları Necmiye Ceren Baran'ın cenazesini görünce gözyaşlarını tutamadı. Baba Necdet Baran ise güçlükle sakinleştirildi. Genç kızın cenazesi olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ambulans görevlisi olay yerinde “İki dakika ile yetişemedim” diyerek feryat etti. Olayın ardından bölgeye Olay Yeri İnceleme ekipleri sevk edildi. Genç kızın yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Görgü tanığı bir vatandaş, “Ben gittiğimde arkadaşı oradaydı. En yakın arkadaşlarından biri oradaydı. Ondan bilgi aldım. Eski sevgilisiymiş. Belalı bir sevgilisiymiş. Hakkari’de polismiş. Bugün gelmiş Ankara’ya, kızla görüşmek için. Polis silahıyla kızı da kendisini de vurmuş. Kız da muhtemelen ambulansta hemşireymiş. Görev arkadaşıymış” dedi.

Başka bir vatandaş da, “Olay sokağın başında başladı. Tartışarak yukarıya geldiler. Çocuk, ‘Seni de öldürürüm kendimi de öldürürüm’ dedi. Çocuk da polismiş zaten. Daha sonra kızın kafasına sıktı. Sonra da kendisine doğru sıktı. Kız olay yerinde öldü. Erkek olan hala yaşıyordu. Ambulansla hastaneye kaldırdılar. 3 el silah sıktı. Kızın kafasına, kendisine biri de boşluktan geçti. Hala hareket ediyordu” ifadelerini kullandı.