İnsanların kurtuluşu ve İslamiyet

İnsanların kurtuluşu ve İslamiyet
Bazı dualar vardır ki onlar bizi karanlıktan hemen çıkarıp alır ve sizi manevi duygulara sürekler. Elbette her surenin farklı anlamı, farklı tasvirleri var ama Asr suresi insanların kurtuluşu üzerine sunulan dualardan biridir.
Bazı dualar vardır ki onlar bizi karanlıktan hemen çıkarıp alır ve sizi manevi duygulara sürekler. Elbette her surenin farklı anlamı, farklı tasvirleri var ama Asr suresi insanların kurtuluşu üzerine sunulan dualardan biridir. Toplamda 3 ayetten meydana gelen mak , kötü durumda olan insanlar için büyük bir kurtuluşu gösteriyor olacak. Kuran’an-ı kerim insanoğlunu her türlü kötülükten korumak için, onların maneviyatını güçlendirmek ve doğru yola sokmak için gönderilen ilahi kitaptır. İçinde bulunan her suresi sizlere derin duygular veriyor olur ki dediğimiz gibi Asr suresi de bunların içinde yer alır.  Alimlerin tasvirlerine göre Asr suresi insanlığın kurtuluş reçetesini sizlere en iyi şekilde sunan değerli ve kıymetli surelerden biri olduğunu göstermektedir.

Asr suresine en güzel örnek olarak imam Şafii hazretlerinin bir sözünü gösterebiliriz. “Allah bu sureden başka bir sure indirmeseydi, yine de insanlara yeterdi” buyurmuştur sözü de bu duyguları tam anlamı ile ortaya koymuş oluyor. Sizi aydınlığa çıkaracak ve İnsanların kurtuluşu olarak gösterilen bir diğer ayet ise elbette Yasin suresi olacaktır. En çok okunan duaların başında gelen ni anlatmak ile zaten bitiremeyiz diye düşünüyoruz.
Yasin suresi Allah’ın isimlerindendir ve bir evi yemin olarak tasvir edilmektedir. Kişileri şerden kurtaracak, kötü duygulardan arındıracak olan bu sureler, ezberlenmesi ile sizlere daha kolaylık sağlayacak ve sıkıntıda hissettiğiniz her an okuyarak tüm efkarınızı yok etmeyi ve kurtuluşa başarmayı sağlıyor olacaksınız. Yasin suresi Mekke’de indirilmiş ve 3 ana konuyu ele alan bir suredir. İlk olarak öldükten sonra dirilme anı, haşre imanı ve belde halkının kıssası birliğini gösteren bir delil olarak gösterilir. Aynı zamanda en büyük sure olarak bilinir.