Hızlı ve Kolay Personel Takip Sistemi

Hızlı ve Kolay Personel Takip Sistemi
Bünyesinde çalışmakta olan personelleri takip etmek amacıyla birçok firma ya da fabrika personel takibi ismini verdiğimiz sistemi kullanmaktadır.

Bünyesinde çalışmakta olan personelleri takip etmek amacıyla birçok firma ya da fabrika personel takibi ismini verdiğimiz sistemi kullanmaktadır. Bu sistem sayesinde ekstradan bir işlem yapmaya gerek yoktur. , parmak izi okuyucu, yüz tanıma, kartlı geçiş gibi birçok farklı yöntem ile çalışmaktadır. Personellerin işe kaçta geldiğini ve çıktığını gösteren personel takip sistemleri sayesinde kolayca rapor hazırlanabilmektedir.

Personel takip sistemleri kullanıldığı yere göre çeşitli avantajlar sağlayabilmektedir. Bahsettiğimiz bu sistemler sayesinde personellerin giriş çıkışlarını, yemek molalarını, mesailerini, tatillerini ve izinlerini kolay bir şekilde görebilir ve buna bağlı olarak hazırlanan bordroya ulaşabilirsiniz. Yani iş verenler hiçbir şekilde uğraşmadan personellerin alacağı ücreti bile bu sistemler sayesinde hesaplayabilmektedir. Tek tek personellerle ilgilenmek, insan kaynaklarında çalışmakta olan yetkililerin işini zorlaştırarak zamanını çalabilmektedir. Bu gibi durumlarda personel takip sistemi kullanılmakta ve işler daha kolay bir hale getirilmektedir. İş hayatında kullanılan bu cihazlar, eğitim sektöründe de sık sık karşımıza çıkmaktadır. Okullarda, üniversitelerde, yurtlarda ve dershaneler de de bu cihazlar kullanılmakta ve öğrenciler takip altında tutulmaktadır. Yani giriş çıkışları detaylı bir şekilde incelenebilmekte ve bu doğrultuda ailelere bildirimde yapılabilmektedir.

Personel Takip Sistemi Çeşitleri

Personel takip sistemlerinin farklı çeşitlerinin bulunmakta olduğunu söylesek yanılmış olmayız. Bu sistemler;

  • Parmak izi okuyucu
  • Yüz tanıma
  • Kartlı sistem

Bu sistemlerden her birinin de kendine özgü avantajlarının olduğunu ve çeşitli imkânlar sağladığını söyleyebiliriz. Parmak izi, her insanın kendine ait olan bir imza olarak nitelendirilebilmektedir. Yani kimsenin parmak izi aynı değildir. Dolayısıyla sizin parmak izinizin olduğu bir sisteme sizden başkası giriş yapamamaktadır. Bazı iş yerlerinde ya da okullarda da personel takibi yapmak için parmak izi okuyuculu cihazlar kullanılmaktadır. Bu cihazlar sayesinde personel giriş çıkışları son derece hızlı bir şekilde yapılmakta ve takip edilmektedir. Bir diğer cihaz çeşidi olan yüz tanıma sistemleri de yine kişilerin kendilerine aittir. Geçiş sırasında cihaz tarafından yüzünüz tanımlanır ve bu sayede geçişe izin verilir. Son olarak en çok kullanılan yöntem kart okuyuculu cihazlardır. Herkesin kendine ait bir kartı bulunur ve bu kartı okutarak geçiş sağlanır. İş yeri sahipleri de cihazlara bağlantılı olan bilgisayarlardan kolay bir şekilde takip işlemini gerçekleştirebilmektedir. Birbirinden kaliteli ve gelişmiş cihazlar ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Arat Otomasyon, ve diğer ürün yelpazesiyle ön planda yer almaktadır. Siz de bu firma üzerinden ürün seçimi yaparak, güvenilir bir ortam elde edebilirsiniz.