Günlük Hayatın Şık Aksesuarları Tesbihler

Günlük Hayatın Şık Aksesuarları Tesbihler
Günlük hayatın stresinden sizi az da olsa uzaklaştıracak olan tesbihler, farklı model ve tasarımlarla her geçen gün yenilenmekte.

Her daim yanınızdan ayırmadığınız tesbihiniz tarzınızı oluşturmada ve tamamlamada en önemli yardımcı aksesuar. Binlerce tesbih çeşitleri modelleri arasından nasıl seçim yapmalısınız, hangisi sizi daha çok yansıtıyor. Tesbih alırken nelere dikkat etmeli?

Bilgi ve dikkat gerektiren tesbih alışverişinizde güvendiğiniz sitelerden alışveriş yaparak gerçek taşlardan üretilen özel aksesuarların sahibi olabilirsiniz. Anı Yüzük olarak çok sayıda tesbih çeşidi arasından size en uygun olanı bulmanıza yardımcı olacak. Tesbihler işçiliğinde kullanılan taşın adına göre adlandırılırlar ve taşın doğada bulunma durumuna göre fiyatlandırırlar. Tesbihler arasında en pahalı olanlar kehribar tesbihler ve oltu tesbihlerdir. Kehribar sanılanın aksine bir taş olmayıp doğada bulunan canlı kalıntılarından üretilmektedir. Kehribar tesbih fiyatları pahalı olduğundan kişiler kehribar tozundan üretilen sıkma kehribar tesbih modellerine yönelmektedirler. Ucuz tesbih arayanların ilk tercihi de bu tesbihlerdir. Neredeyse tesbih sever her erkeğin sıkma kehribar tesbihi vardır desek yanlış olmaz.  Bu tesbih modasını doğal taş tesbihler ve ağaç tesbihler takip eder.

Doğal taş tesbihler kişiye şifa verdiğine inanıldığı için tercih edilirler. Bunlar arasında en popüler olanlar oniks taşı tesbih, sedef tesbih, akik tesbihtir. Özellikle oniks taşlı tesbihler çeken kişinin vücudundaki elektriği alarak pozitif hissetmesine yardımcı olurlar. Akik tesbihler de yine aynı şekilde çeken kişiye dinginlik ve rahatlama sağlar.

Ağaç tesbih modelleri de ucuz olmaları ve elde oluşturduğu kayganlık hissi nedeniyle tercih edilirler bunlar arasında en bilinen model kuka tesbihtir. Kuka tesbihlerin en bilinen özelliği mikrop kırıcı yönüdür. Kukanın oldukça sert ve dayanaklı yapısı sayesinde yapılan tesbihler, uzun yıllar sağlamlığını sürdürmektedir, bu tesbihler ilk alındığında açık renkte olacaklardır ve kukanın kullanıldıkça kararması en önemli özelliklerindendir. Eğer tesbihinizin bir an önce kararmasını istiyorsanız elinizden eksik etmemeniz gerekir.  Eski zamanlarda elde şekillendirilerek yapılan kuka tesbih günümüzde tezgahlarda şekillendirilerek el işçiliği ile  yapılmaktadır. Osmanlı döneminde kukaya verilen önemden dolayı yanında kuka taşımayan hekimler hijyenik olmadıkları gerekçesiyle saraya alınmadıkları da bilinmektedir. Bu özelliği açısından kuka tesbih kullanmak sizin içinde faydalı olacaktır.

Siz de hemen adresine gelin ve  binlerce tesbih modeli arasından size en uygun olanı seçin. Ücretsiz kargo ve kapıda ödeme imkanı ile kolayca sipariş verin.