Eşya Deposu Fiyatları

Eşya Deposu Fiyatları
Depoların ülkemizde kullanımları her geçen gün artış gösteriyor. İnsanlar artık eşyalarını değiştirirken dahi, eski eşyalarının bir gün işlerine yarayabileceğini düşünerek onları atmaktansa uygun ücretli depolarda muhafaza etmeyi tercih ediyor
Depoların ülkemizde kullanımları her geçen gün artış gösteriyor. İnsanlar artık eşyalarını değiştirirken dahi, eski eşyalarının bir gün işlerine yarayabileceğini düşünerek onları atmaktansa uygun ücretli depolarda muhafaza etmeyi tercih ediyor. ihtiyacı çok çeşitli nedenlerden kaynaklanabilmekte. Kişiler bulundukları şehirlerden başka şehirlere taşındıklarında bir süre eşyalarını depolama ihtiyacı duyabiliyorlar. Bu noktada uygun fiyatlı depoların daha çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. Uzun vadede depolama ihtiyaçlarında ise fiyattan daha çok deponun eşyaları ne kadar iyi şekilde muhafaza edebileceği önem kazanıyor. Eğer eşyalarınızı depolama istiyorsanız ve fiyatların neye göre değiştiğini ve ortalama fiyatların neler olduğunu merak ediyorsanız, yazımızı okuyabilirsiniz.

Eşya Depolamada Fiyatları Etkileyen Faktörler

Eşyalarınızı depolamak istediğinizde karşınıza çeşitli seçenekler çıkacak. Öncelikle nakliye ve depolama veya diğer adıyla lojistik ve depolama firmalarının bu hizmetleri verdiklerini söyleyebiliriz. Bu firmalar eşyalarınızı depolarına götürürken sizlere nakliye ve ambalajlama hizmetlerini de sağlıyorlar. Böyle bir seçenekten faydalanmanız da depolama sürecinde mümkündür diyebiliriz. Tabi tüm işlemleri bir arada yaptırmayı tercih ederseniz her bir hizmette uygun fiyatlara da sahip olabilirsiniz.

Nakliye firmalarının çok büyük depo alanları bulunmaktadır ve ev eşyası depolama firmaları olarak sizlere bu ortak alanları kiralarlar. Bu alanlarda eşyalarınızı muhafaza etmeyi tercih etmeniz halinde, mutlaka onları çok iyi şekilde ambalajladığınızdan emin olun. Aksi takdirde depolardaki nem problemi eşyalarınıza sirayet edebilir. Bu tür yerlerde en fazla iki ila üç ay arasında eşyalarınızı depolamayı tercih etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde eşyalarınıza zarar gelebiliyor. İşte bu dezavantajı nedeniyle depolama fiyatları açısından nakliye firmalarının sağladıkları alanlar çok daha uygun fiyatlı alanlardır. Özel tamamen size ayrılmış depo alanlarında ise fiyatlar eşyalarınıza zarar gelmemesi için sunulan hizmetlerle birlikte artış gösteriyor. Bu tür alanlarda eşyalarınıza zarar gelmemesi için depoların düzenli olarak kontrolleri gerçekleştiriliyor. Haşere gibi sorunlara karşı depolama firmaları düzenli olarak destek alıyor, depo içlerinde havalandırmalarla sıcaklık düzenli olarak kontrol altında tutuluyor. Bu sayede eşyalarınıza zarar gelmiyor. Eğer eşyalarınızı 3 aydan daha fazla bir alanda tutmayı planlıyorsanız, bu durumda mutlaka bu tipte depoları tercih etmenizi öneriyoruz. Bu depolarda fiyatlar her ne kadar diğer seçeneğe göre yüksek olsa da, eşyalarınıza zarar gelmemesi açısından bu tipte depolar daha avantajlıdır.

Ev eşyası depolama fiyatları eşyalarınız yerleştireceğiniz depo alanının kapasitesine göre değişim gösterir. Eğer 20 metre küp yerine 30 metre küplük bir alan tercih ederseniz, bu durumda fiyat artış gösterecektir. Depoların içlerine daha sonra yeni eşyalar koyabileceğiniz gibi, bazı eşyalarınızı depolardan alarak tekrar kullanmaya da başlayabilirsiniz. Özellikle antika ve değerli eşyalarınızı bu tipte depolara yerleştirmeniz sizin için daha avantajlı olacaktır.

Depo Fiyatları

Her ne kadar firmadan firmaya değişim gösterse de, ortalama olarak 20 metreküplük küçük bir alanın aylık depo fiyatının 350 TL civarında olduğunu söyleyebiliriz. Ev eşyası depolama fiyatları firmadan firmaya büyük değişimler de gösterebiliyor. Bu noktada en az üç dört firmadan fiyat almanızı ve anlaşma yapmadan deponun şartlarının bizzat giderek gözünüzle görmenizi tavsiye ederiz. Depo kiralarken sözleşme ve eşya listesi de önemli kriterler arasında geliyorlar.