Elektrikli Kapı Kilitleri ve Manyetik Kilitler

Elektrikli Kapı Kilitleri ve Manyetik Kilitler
Her geçen gün güvenlik ile ilgili yeni gelişmeler sağlanmaktadır.

Her geçen gün güvenlik ile ilgili yeni gelişmeler sağlanmaktadır. Ev, iş yeri gibi yaşam alanlarının güvenliğinin sağlanması kadar, erişime yetkili kişilerin bu sistemleri daha rahat bir şekilde kullanabilmesi de ayrı bir kaygı. Güvenlik sistemleri hem güvenli hem kolay kullanımlı olması için sürekli yenileniyor ya da güncelleniyor. Bu yeniliklerden biri de .

Manyetik kilitler basit bir elektro manyetik sistem ile çalışırlar. Bu sistem basit olduğu kadar son derece etkilidir. Manyetizmanın gücü kullanıldığı için kapıların maruz kalabilecekleri yüklenme aralıkları 1 tona kadar ulaşabilmektedir. Bu sayede kilit kırmak kavramı tarihe karışmış oluyor.

Manyetik kilitler 60 kg ile 1000 kg arasında değişen yüklere dayanıklı olacak şekilde üretilirler. İhtiyaç doğrultusunda ilgili modeller tercih edilir.

Manyetik Kilitler Nasıl Çalışır?

Manyetik kilitler elektrik ile çalışır. Kilit elektrik akımı kesildiğinde açık konumdadır. Enerji aldığı sürece kilitli kalmaya devam eder. Manyetik kilitler 12v çalışma voltajı ve kilitli iken 0,55a, kilit açma anında 1,9a (Amper) akım ile çalışırlar.

Yüz tanıma sistemlerinden parmak izi okuma sistemlerine kadar farklı kombinasyonlar ile kullanılıyorlar. Bazen sadece basit bir manyetik kart ile kapı kilidi açılabilmektedir. Yüz tanıma sistemlerinde yüzü tanıyacak olan kameraya yaklaşıldığında, arka planda çalışan bir sistem giriş yapmak isteyen kişiyi tanımlıyor. Sistemde kayıtlı bir yüz ise otomatik olarak açılıyor.

Benzer şekilde parmak izi ile çalışan manyetik kilitler, parmak izi tanımlama cihazlarından gelen tetikleme sinyali sayesinde giriş ya da çıkışlar yetkilendirilebiliyor.

Bunlardan farklı olarak, daha sık bir kullanım alanına sahip olan kartlı sistemler vardır. Maliyetleri görece daha ucuz olması nedeniyle hemen hemen tüm daire ve apartman girişlerinde kullanılabilirler. Ev sahibi anahtar kullanmak yerine, yanında taşıdığı manyetik bir kartı ile giriş kapısının manyetik okuyucusuna yansıtarak kilidin açılmasını sağlayabiliyor.

Manyetik Kilit Kullanım Alanları Nerelerdir?

Giriş ve çıkışların denetlenmesi gereken her yerde kullanılabilirler. Apartman ve daire girişlerinde kullanılabileceği gibi, dolap kapısı, çocuk kilidi gerektiren bölgelerde de kullanılabilir. Acil çıkış kapıları gibi giriş çıkışların çok sık yapılmasının istenmediği ve fakat özel durumlarda kullanılması gereken noktalarda da kullanılıyor.

Daha detaylı bilgi için sektörün lider firması ’in web adresini inceleyebilirsiniz.