Aracınızın Kilometresini Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Aracınızın Kilometresini Etkileyen Faktörler Nelerdir?
İşletme filonuza ait araçlarla hız yapmak aracınızın kilometresi üzerinde çok büyük bir etkiye sahiptir. Bu hızlanma siz farkında olmadan kuruluşunuzu olumsuz yönde etkileyebilir.

Bunlar dışında hızlanmanın sigorta masraflarınızı artırma potansiyeli ile hızlanma ile birlikte ortaya çıkabilecek güvenlik sorunu da var. İşletme araçlarınız bunları yoksayarak hızlansa dahi işletmenizin yakıt maliyetinde gözle görülür bir fark ortaya çıkacaktır.

Hızlanma, Aracınızın Kilometresini Ne Kadar Etkiliyor?

Aracınızı ne kadar hızlı sürerseniz, o kadar fazla benzin kullanırsınız. Çoğu araba 45mph ila 50mph arasında en iyi verimi alır. 55 mil / saatin üzerinde süren her 1 mil / saat için, yakıt için ayırdığınız bütçenizin %1 ila %2'sini ve daha geniş bir araba kullanıyorsanız daha fazlasını kaybetmeyi bekleyebilirsiniz. Yakıt ekonomisi, 60 mil / saatten sonra çok daha fazla düşer. Satko Sistemleri her zaman trafik kurallarına dikkat ederek yapılan güvenli bir sürüşü tavsiye eder.

55 milden daha hızlı araç kullanımında yakıtınız giderek azalmaktadır ve bunun bir maliyet var. Bir kamyon, 75 yerine 55 mil sürerek yılda ortalama 45.000 mil ve 7.300 dolara kadar tasarruf sağlayabilir.

Aracınızın Kilometresini Saatlerce Trafikte Kalmak da Etkileyecektir.

Mümkünse belirli saatlerde oluşan trafikte yola çıkmaktan kaçının. Yoğun trafiğin olduğu saatlerden kaçmak için işvereninizle görüşerek bir saat önce / sonra işe gidip, bir saat önce / sonra işten ayrılabilirsiniz. İşvereninizle programınızı değiştiremezseniz, çalışmaya biraz erken başlamayı ya da yine de çıkış saatinizi biraz geciktirmeyi düşünebilirsiniz. Çoğu zaman programınıza göre 20-30 dakikalık bir ayarlama yapmanız aracınız üzerinde önemli iyileştirmeler yapacaktır.

Kilometreyi Etkileyen Diğer Unsurlar Nelerdir?

Hız filonuza mal olabilecek tek kötü alışkanlık değil. Bir sürücünün frenleme tekniği gaz kilometresini etkiler. Frenleme ile aracınızın kilometresi arasında bir korelasyon var: Ne kadar hızlı sürerseniz, bir çarpışmayı önlemek için frenlerinizde durmanız o kadar zor olacaktır. Daha az sıklıkta fren yaparak, sabit bir hızlanma ve sert fren devrine sahip olabilirsiniz. Bu, verimliliğinize yardımcı olacaktır.

Aracınızın kilometreyi etkileyen sayısız başka faktör var: Lastik basıncı, ağırlık, aşırı rölanti yakıt ekonominize zarar verebilir.

Sürüşünüzü güvenli ve daha emniyetli hale getirmek için söz konusu olduğunda yavaş ve kurallara uygun bir sürüş tavsiye edilmektedir.

Neler Yapabiliriz?

Araç takip sistemi, araçlarınızın bakım zamanlarını düzenlemek, sürücülerinizin araçlarınızı mesai saatleri dışında kullanmasını önlemek ve araçlarınızın konumlarını gerçek zamanlı takip etmek için kullanılan bir sistemdir. Araç takip cihazlarınızı, belirtilen hız sınırlarının üstünde seyahat etmek veya hatta özel bir maksimum hızı aşmak için uyarılar ayarlayabilirsiniz. Bu raporları, geliştirmeye ihtiyacı olan sürücülere ve hatta güvenli, verimli bir sürüş için taahhütlerini kanıtlayan sürücüleri ödüllendirmek için kullanabilirsiniz.

Filonuz için tercih edeceğiniz araç takip çözümü, sürücülerinizin hızlarını kontrol etmelerine yardımcı olabilir ve bu da her yıl büyük yakıt tasarrufu sağlayabilir. Araç takip başta olmak üzere siz değerli müşterilerimiz için sunduğumuz çözümlerimizin filonuz için neler yapabileceği hakkında daha fazla bilgi edinin. Bize ulaşın!

Satko; araç takip sistemleri dışında, motosiklet takip, soğuk zincir takip, yakıt takip, durak takip, dijital takograf, filo yönetim sistemleri ve entegre çözümler olmak üzere birçok konuda yaşadığınız sorunlar için çözümler geliştirmektedir.