Ahşap Fuar Standları

Ahşap Fuar Standları
Her sektörün firmaları yaptıkları işler konusunda çalışmalarını sürdürürken bir taraftan da diğer firmalarla rekabet etmek durumundadırlar. Genellikle bunun en iyi yolu ise hem yaptıkları işi kaliteli bir şekilde yapmak hem de reklam ve organizasyon içerisinde bulunmaktır. Bu noktada fuarlar büyük önem arz eder.

Öyle ki üretici bir firmanın kendi ürünlerini sergileyebileceği, yeni ürünler tanıtabileceği ve reklamını en doğru şekilde yapabileceği yerler fuarlardır. Fuarlar bu denli önemli organizasyonlar iken burada şirketler arasındaki fark ise farklılığı ile ortaya çıkar.

 Fuar Standları

 Fuar standları, fuar alanında kiralanan büyüklüğe göre yapılan veya tasarlanan, modüler sistemler ile veya özel tasarım ile yapılabilen ve fuar süresince kullanılıp sonra tekrar kaldırılan yapılardır. Katılımcı isteği doğrultusunda hem katılım sağlanan fuarın konusu hem de ekonomik durum göz önünde bulundurularak yapılması istenen fuar standları firmaların kendi vizyonlarını ifade etmelerine imk'an sağlayacak nitelikte olmalıdır.

 Fuar Stand Türleri

 Fuar standları modüler sistemle yani alüminyum profiller ile yapılabilirken özel tasarım yani ahşap, cam, metal ve benzeri her tür malzeme kullanılarak da yapılabilirler. ? Sorusunun en güzel cevabı özel olarak tasarlanan ve her türlü formda, yükseklikte ve tasarımda yapılabilen standlardır denilebilir. Fuarın türüne göre ve firmanın ekonomik şartlarına göre tasarlanıp uygulanan standlar fuar başlamadan kurulup fuarın tamamlanmasının ardından tekrar sökülürler.

 Ahşap standlar hem görsel olarak hem tasarım olarak çok daha nitelikli ve estetik bir yapıya sahip olurken fiyatları özel tasarım olmalarından dolayı daha yüksektir. Modüler standlar ise belirli kalıplara göre tasarlanarak yine farklı görselliği yaratsalar da ahşap standlar kadar tasarımsal yaklaşılması mümkün değildir. Ancak fiyat olarak ahşap standlara göre daha uygundurlar.

 Fuar Standı Yapan Firmalar

 Fuar standları kalıcı yapılar oldukları için uzun yıllar dayanması istenmez. Fuar başlangıcından bitişine kadar yapılıp sökülmesi sebebiyle standlarda asıl önemli konu tasarım konusudur. öncelikle buna dikkat ederler. Bu şirketlerden beklenen en önemli konu ise standın zamanında ve eksiksiz bir şekilde fuar da hazır halde bulundurulmasıdır.