Yola Çığ Düştü

Yola Çığ Düştü
Van Bahçesaray yolunda çığ düşmesi sonucu yol ulaşıma kapanırken ekipler, tipi ve fırtına altında yol açma çalışmalarına başladı.
Van ve çevresinde 1 haftadan buyana etkili olan kar yağışı ve tipi ile birlikte gelen çığlarla Van-Bahçesaray yolunu dün geçe ulaşıma kapattı. Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü 111 Şube Şefliği’ne bağlı Görentaş Şantiye Şefliği ekipleri, sabahın erken saatlerinde bölgeye giderek yol açma çalışmalarına başladı. Birkaç yere düşen çığ bölgesini temizleyen ekipler, 2985 rakımlı Karapet Geçidi’nde ise tipiye yakalandı.

Ekipler, yoğun tipi ve fırtına altında yol açma çalışmalarına sürdürürken, Van’dan Bahçesaray’a hasta almaya giden bir ambulans ile çok sayıda araç ekipleri takip ederek yollarına devam ediyor.

Yetkililer, yol açılmadan kimsenin bölgeye gelmesini istemediklerini ifade ederek, “Fırtına ve tipi arkamızdan belli bir süre sonra yolu kapatıyor. Bu yüzden hiçbir sürücü yola çıkmasın. Tipinin yoğun olduğu bölgede telefon çekmediği için mahsur kalan araçlardan haberimiz olmaz. Bu nedenle Görentaş Şantiye Şefliğimizden bilgi almadan hiç bir araç Bahçesaray’a gelmesin” dediler.