Van'daki sağlık ocaklarının Türk bayrağı ayıbı!

Van'daki sağlık ocaklarının Türk bayrağı ayıbı!
Van'nın Sağlık ocakları ile ilgili çok önemli gelişmelerin yaşanıldığı ortaya çıktı ayrıntılar haberin detayında yer almaktadır işte o ayrıntılar.
Van'da bulunan sağlık ocaklarının birçoğunun bayrak direklerinde Türk bayrağı asılı bulunmazken, Sağlık Bakanlığı’na ait bayrakların ise yıpranmış ve parçalanmış bir halde asılı olduğu görülüyor.


Van’ın kırsal kesimlerinde bulunan mahallelerinde hizmet veren sağlık ocaklarının önündeki direklerde Türk bayrağına dahi rastlanmazken, Sağlık Bakanlığı’na ait bayraklar ise parçalanmış halde direklerde dalgalanıyor. Bazı sağlık ocaklarında her iki bayrak da bulunmazken, çevredeki vatandaşlar durumun yıllardır böyle olduğunu dile getiriyor.





Türk bayrağı bulunmaması ve bazılarının ise yıpranarak parçalanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Müdürü Yardımcısı İzzet Çelen, ekiplerin sürekli denetimlere gittiğini, sağlık ocaklarında en ince ayrıntısına kadar gerekli denetimleri yaptıklarını ve böyle bir durumla karşılaşılmadığını belirtti. Olaya hemen müdahale edip gerekli çalışmaları başlatacaklarını ifade eden Çelen, "Gerekli aksaklıklar bize bildirildiğinde biz gerekli çalışmaları yapıyoruz. Oradaki sorumlu doktorların herhangi bir eksiklik durumunda bize başvurması durumunda biz bayrak gönderiyoruz. Şimdiye kadar böyle bir talep ve şikayet gelmedi. Bayraklar genelde rüzgardan dolayı yıpranmaktadır. Türk bayrağı ve Sağlık Bakanlığımızın bayrağı için gerekli çalışmayı başlatacağız" dedi.

Kaynak:İHA