Van'da O Yol Sonunda Trafiğe Açılacak

Van'da O Yol Sonunda Trafiğe Açılacak
Van Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı yıllardır trafiğe kapalı olan Şabaniye yolu ile ilgili çalışmalarını tamamlayarak yolun trafiğe açılması sürecini tamamladı.

Karayolları tarafından yapılan yolun kendi arsasında geçtiğini ancak kendisine arsa istimlâk bedelinin ödenmediğini iddia ederek bölge idari mahkemesine açtığı dava sonrası Şabaniye yolunun bir kısmı mahkeme kararı ile trafiğe kapatılmıştı. Bölge İdari Mahkemesi kararı ile 2008 yılından bugüne kadar kapalı olan bu yolun burada yaşanan trafik kazalarının ve mağduriyetlerin giderilmesi için Van Büyükşehir Belediyesi çalışmalar başlattı. Belediye bu kapsamda 24.10.2014 tarih ve 523 sayılı Büyükşehir Belediye Encümen kararıyla yolun kapalı olan kısmı ile ilgili 3194 sayılı imar kanununun 18. maddesine istinaden geri dönüşüm ve yeni uygulama işlemi yaptı.

 

Yapılan bu uygulamalar ve taraflar ile yaptığı görüşmeler sonucunda bugün itibariyle yapılan çalışmalar tescil edilip ve yolun kapalı olan kısmı özel mülkiyetten arındırılıp kamu kullanımına kazandırıldı. Yolun tekrar trafiğe açılması çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda karayollarına gerekli yazışmalarını yaparak bu yolda bulunan bariyerlerin kaldırılması ve trafiğe açılmasını istedi. Karayolları tarafından yolda bulunan bariyerlerin kaldırılması ile beraber yol trafiğe açılacak.