Van'da o sokak kapatıldı

Van'da o sokak kapatıldı
Van’da yıllardır kullanıma açık olan Zerbank 2’nci Sokak, hak sahiplerinin mahkeme sürecini kazanmaları nedeniyle İpekyolu Belediyesi tarafından kullanıma kapandı.
1989 yılından bu yana kullanıma açık olan sokak trafiğe kapatıldı. İshak Çar ve Ergin Gürsan, kendilerine ait olan arsayı geri almak için mahkemeye başvurdu. Mahkeme, arazinin eski haline dönüştürülerek teslim edilmesine karar verirken, İpekyolu Belediyesi ise mahkeme kararına istinaden yolu eski haline getirerek sahiplerine iade etti.



Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İpekyolu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mehmet Erhan Akkuş, “Arsa sahipleri 6 yıl önce, İpekyolu Belediyesi kurulmadan önce inşaat ruhsatı alabilmek için arsanın yola giren kısmını bedelsiz terk etmek üzere bir imar durum belgesi almış. Ancak işlemini gerçekleştirmek yerine sökülebilir malzemeden 150 metrekarelik bir projeyle geçici ruhsat almayı tercih etmiştir. Ardından projesine uymayarak ve ruhsat şartlarını aşarak kaçak bir iş merkezi yapmıştır. Bununla da yetinmeyen vatandaş, işi daha da ileri boyuta götürerek kendi kaçak iş merkezinin yolunu halkımızın olan, belediyemizin kamulaştırması talebiyle mahkemeye başvurmuş ve böylelikle belediyemize dava açmıştır. Vatandasın tuttuğu avukatlar mahkeme bilirkişinin raporunda biçtiği değer olan 600 bini az bulup itiraz etmiş, bahse konu yerin değeri 1 milyon 300 bin TL'ye yakın bir paraya yükseltilmiştir. Hiç haberimiz olmadan gelişen bunca olaydan sonra belediyemiz avukatlarına yapılan bir tebligatla vatandaşın belediyemizi mahkemeye verdiğini öğrenmiş bulunduk ve konuyu zaman kaybetmeden İpekyolu Belediyesi Eş Başkanımız Veysel Keser’e ve belediye meclisimize aktardık. Mahkemenin kararı doğrultunda orayı eski haline getirerek teslim ettik. Bizde teslim ettiğimize dair bilgileri mahkemeye sunacağız. Tabi yolun kullanımı resmiyete dökülmediği için böyle bir durum yaşandı. Bizim orayı kamulaştırma yapma gibi bir durumumuz yok, bütçemizde yok. Bugüne kadar da hiçbir yeri kamulaştırmadık. Çünkü bütçemiz buna yetmez” dedi.