Kapıköy'de İranlı yoğunluğu - Van Haber

Kapıköy'de İranlı yoğunluğu - Van Haber
Ülkelerindeki 14 günlük nevruz tatilini fırsat bilen İranlılar Van’a akın etti. İranlılar, 21 Mart’ta başlayan 14 günlük nevruz tatilini değerlendirmek için Van’a gelmeye başladı.

 Kapıköy Sınır Kapısından Türkiye’ye giriş yapan İranlılar, tatili hem eğlenerek hem de alışveriş yaparak geçiriyor. Kimi İranlı tatilini Van’da değerlendirirken, bazıları Antalya, İzmir ve İstanbul’a gidiyor. Cumartesi gününden itibaren Kapıköy Sınır Kapısında yoğunluk yaşanırken, kent merkezindeki cadde ve sokaklar İranlıyla doldu. Kente gelen İranlı turistler, Van’ı çok sevdiklerini belirterek, “Van insanı ve esnafı çok iyi. Ürünler çok ucuz. Bu nedenle tatilimizi Van’da geçirerek bir yandan eğleniyor bir yandan alışveriş yapıyoruz” dediler.

Geçen yıllara nazaran beklenen yoğunluğun az olduğunu ifade eden il esnafı ise, Van’a gelen İranlıların kentte fazla kalmadığını, eğlence merkezleri olan batı illerine gittiklerini belirterek, her şeye rağmen satışların az da olsa yüzlerini güldürdüğünü söyledi.

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir de, beklenen yoğunluğun geçen yıllara nazaran az olmasının sebebinin güvenlikten kaynaklandığını ifade ederek, “Kapıköy Sınır Kapısındaki işlemlerde iyi hizmet verilemiyor. Bunun yanında yine giriş-çıkış saatleri şu an 16.00’ya kadar sürüyor. Bu süreçte giriş-çıkış saatlerinin en az 18.00’e kadar olması gerekiyor. Bu konuda yetkililerden duyarlı olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Prestij Gazetesi