İstanbul Hastanesi'nin kapatılması çevre esnafı vurdu! - Van Haber

İstanbul Hastanesi'nin kapatılması çevre esnafı vurdu! - Van Haber
İstanbul Hastanesi ortakları anlaşamadı, önce hastalar sevk edildi, doktorlar hastaneden ayrıldı.Şimdi ise çalışanların maaşları ve tazminat ödemeleri yapılmıyor. Olan yüzlerce çalışana ve çevredeki esnafa oldu.
İstanbul Hastanesi ortakları anlaşamadı, önce hastalar sevk edildi, doktorlar hastaneden ayrıldı. Şimdi ise çalışanların maaşları ve tazminat ödemeleri yapılmıyor. Olan yüzlerce çalışana ve çevredeki esnafa oldu.

Hastanenin işlevini yitirmesiyle birlikte şimdiye kadar yoğunluğun hiç bitmediği o sakakta şu sıralar adeta ölüm sessizliği yaşanıyor. Hastanenin kapanması dolaylı olarak yüzlerce kişiye etki etmesiyle birlikte şimdi de çalışanların mağduriyetine neden oldu. Dün yüzlerce çalışan yaşadıkları mağduriyetin son bulması için bir araya gelip bundan sonraki süreçte ne yapacakları konusunda yönetimden bilgi istedi.

 

Şehrivan Gazetesi'nden Önder Altınal'ın haberi:
SGK’nın 2016 yılı için anlaşma imzalamadığı Van Özel İstanbul Hastanesi kapandı. Van için en önemli sağlık kuruluşundan birisi olan hastane ile sözleşme imzalanmamasından sonra başlayan kriz doktorların hastaneyi terk etmesine, hastaların başka illere sevk edilmesinin ardından hastane çalışanlarına istifa etmek isteyenlerin ayrılabileceği, maaşlarınız ve tazminat ödemelerinin ise ne zaman yapılacağının henüz belli olmamasına kadar geldi. Ortakların anlaşma sağlayamamasından itibaren başlayan kriz sonuç olarak çalışanların ve çevredeki esnafın mağdur olması ile sonuçlandı. Açıklanan karar doğrultusunda 22.02.2016 (dün) tarihi itibariyle hasta kabulü de kapandı.

 

ÇALIŞANLAR HAKLARI İÇİN BULUŞTU


Öte yandan hastanenin esnafa yarattığı mağduriyetten sonra uzun süredir akıbeti bekleyen çalışanlar da dün hakları için hastanede toplandı. Günledir peyder pey kapanışa geçen hastanede halen akıbeti olmayan çalışanlar hakları ve alacakları için hastanede buluştu. Ne yapacaklarını konuşan ve aralarında yaptıkları toplantıdan sonra tazminat ve maaşlarını istediklerini dile getiren çalışanlar durumu yönetime aktardı.

 

‘SAĞLIK HİZMETİ ÜRETMEYECEK’


bu girişimin ardından hastane çalışanları bir görüşme gerçekleştirdi. Öte yandan görüşmenin ardından bir de tutunak tutulduğu belirtildi. Tutanakta hastanenin 22.02 tarihinden itibaren faaliyet göstermeyeceği ifade edildi. Tutanakta ayrıca, “22.02.2016 tarihinde hastaneye geldiğimizde saat 09.00’da hastane idari direktörü Cumhur Balcı tarafından şirket müdürü Ömer Çiçeksay’ın talimatıyla olduğu söylenen bir toplantı yapıldı. Toplantıda hastane faaliyetlerinin şirket tarafından durdurulduğu, bugünden itibaren sağlık hizmet üretilmeyeceğini, istifa etmek isteyenlerin ayrılabileceği, maaş ve tazminat ödemelerinin ne zaman yapılacağının henüz belli olmadığı tarafımıza bildirildi.” Denildi.