Faruk Alpaslan kimdir!Ak Parti Van milletvekili adayı

Faruk Alpaslan kimdir!Ak Parti Van milletvekili adayı
Faruk Alpaslan kimdir?Ak Parti Van milletvekili adayı..Van Ak Parti milletvekili Faruk Alpaslan hakkında bilgileri sizler için derledik..
 Faruk ALPASLAN
Van Hızır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı
Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF)Yönetim Kurulu Üyesi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Eğitim Birimi Yönetim Kurulu Üyesi

1966 yılında Yüksekova’da dünyaya geldim. Van’ın Başkale ilçesinde başladığım ilköğrenimimi Van İrfan Baştuğ İlköğretim Okulunda tamamladım. Van 50.Yıl Orta Okulundaki orta öğrenimden sonra Van Ticaret lisesi’nden mezun oldum. Yüksek öğrenimimi ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladım.

Askerliğimi İstanbul 1 Ordu Komutanlığında yaptım. Evli iki çocuk babasıyım.


İŞ DENEYİMİM

* Taşıma Kooperatifçiliği Yönetim Kurulu Başkanlığı

* Nakliyat şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı

* Otomotiv alım-satım şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı

* İnşaat yapım şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı

 
AİLEDEN GELEN KÖKLÜ HİZMET GELENEĞİMİZ

* 1985 Yılında büyük ağabeyim Şevket Alpaslan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına seçildi. Ardından 1996 yılında menfur bir faili meçhul suikasta kurban gitti.

* 2002 Yılında ortanca ağabeyim Şefik Alpaslan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. 2004 yılında vefat etti.

* 2005 Yılında da ailenin üçüncü üyesi olarak Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildim.

 

MESLEK KURULUŞLARI FAALİYETLERİM

* 2005 – 2010 Arası Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı

* 2006 – 2010 Arası Kamyoncular kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı

(Nakliyat şirketlerinin hepsini bir araya topladım. 35 bin metrekarelik bir alanda yazıhaneleri, teknik ve mekanik bakım ünitesi, restoranı, dinlenme alanları da bulunan sosyal tesisi yaptırarak hizmete sundum. Böylece düzenli bir çalışma ortamı yanında istihdam sağladım)

* 2010 – 2014 Arası Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı

(2. Dönem)

* 2010 – 2014 Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı

* 2010 – 2014 Arası Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Eğitim Birimi Yönetim Kurulu Üyeliği

* 2010 – 2014 Arası Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu 2.Başkanlığı

* 2014 - Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Eğitim Birimi Yönetim Kurulu Üyeliği  (2. Dönem devam ediyor)

* 2014 – Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu 2. Başkanlığı

(2. Dönem devam ediyor) 

* 2014 - Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı

(2. Dönem devam ediyor) Van ve ilçelerde HDP destekli 14 odanın rekabetine karşı 5 odanın verdiği desteğinin yanı sıra delege ve üye tabanlı yapılan çalışmalar sonucunda ESOB Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildim.

* 2014 - S.S. Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefaret Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı (Devam ediyor)

Van’da S.S. Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefaret Kooperatifi’ni kurduk. Van anakent içlerinden olan İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerinde faaliyet gösteren kooperatif, esnafa işin mahiyetine göre değişen miktarlarda kredi vererek sıkıntılı anlarında destek sağlamaktadır.

 

SOSYAL VE MESLEKİ FAALİYETLERİM

* Üyeleri ve halk arasında siyasi görüş ve etnik köken ayırımı yapmadan, her türlü sorunları ile ilgilendim. Üyelerin ve halkın gerek kamu kurum ve kuruluşlarında, gerekse siyasi mercilerdeki talep ve sorunlarını yetkililer ile görüşerek, çözüm yolunda bir köprü görevi üstlendim. Çözüm odaklı ve insan merkezli çalışma anlayışı ile Van ve ilçelerinde adeta çare kapısı oldum.

* Çözüm Sürecine destek olmak amacıyla 77 sivil toplum örgütü adına barış çağrısı yaptım.  Sivil toplum örgütlerini temsilen kamuoyu ile paylaştığım, “En Kötü Barış, En Haklı Savaştan Daha İyidir” şeklindeki barış çağrısı, yerel ve ulusal medyanın yanı sıra kamuoyunda da karşılık buldu.

* Aktif ve pasif olmak üzere toplam 60 bin civarında esnaf ve sanatkârın yanı sıra, Van ve bölgenin sorunlarını içeren bir dosyayı “Esnaf yaşadıkça bu millet yaşar. Esnaf ayakta durdukça bu devlet ayakta kalır” diyerek esnafın önemini belirten dönemin Başbakanı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundum.

* Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’na  6-7 Ekim’de Kobani bahanesi ile meydana gelen izinsiz gösteriler sonucunda bölgede oluşan sıkıntıları aktardım.  35 ilden oluşan STK temsilcileri arasından TESK’i temsilen seçilen 5 konuşmacıdan biri olan Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı olarak görüşlerimi “Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için her türlü kışkırtıcı eylemlerden uzak durulması gerekir. Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını doğu halkı kadar da batı halkı da istiyor. Bu sancılı süreçte daha çok birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Ailesinden bir ferdi teröre kurban vermiş bir Kürt olarak dış güçlerin oyununa gelmeyerek, ülkemizi bölmelerine asla fırsat vermeyeceğiz. Batılı güçler böyle oyunlar içerisine girdikçe, bizler daha çok birbirimize sarılacağız ve birliğimizi koruyacağız” şeklinde ifade ettim. Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu 20 konuşmacı arasında, konuşmalarını kayda değer bulduğu 4 STK temsilcisinden birisi olarak konuşmamda değindiğim konulardan dolayı takdir etti.

* 6–7 Ekim olaylarının analizinin yapıldığı, Van’ın istek ve sorunlarının belirtildiği raporu Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi’ye sundum. Kobani bahanesi ile meydana gelen olaylardan sonra yok olan ticari dinamizmin yeniden kazandırılması, bölgenin huzura kavuşması ve atılacak yeni ekonomik adımlar ile çözüm sürecinin güçlendirilmesine yönelik görüş ve önerilerin yer aldığı bir rapor hazırladım.

* Türkiye İran Heyeti’nde yer aldım. Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye ile İran arasındaki ticari konuların ve Van ile İran sınır geçişindeki yaşanan sorunların ele alındığı heyetler arası görüşmelerde tek STK temsilcisi olarak yer aldım.

* 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerin ardından Van Valiliği tarafından oluşturulan komisyonda gönüllü olarak yer aldım. 45 gün boyunca ev-ev köy-köy dolaşarak yardım dağıtma faaliyetlerinde bizzat bulundum. Toplu taşıma araçlarını organize ederek kurtarma ekiplerinin hava meydanından enkaz bölgelerine ulaşımını sağladım. Nakliye araçlarını organize ederek yardım malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına destek oldum.

* Deprem sonrası “Bendevi Palandöken Esnaf Sarayı” ESOB Başkanı olarak özverili çalışmalarım sonucunda yapıldı. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği hizmet binası olarak faaliyet gösteren yeni binada, ESOB’a bağlı mesleki odalar için çalışma ofisleri ile 500 kişilik toplantı ve düğün salonu da bulunmaktadır.

* Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu 6 Bölge Toplantısının Van’da yapılmasını sağladım.  Toplantıda Van ve Bölgede faaliyet gösteren şoför esnafının sorunlarını ele aldık.

* TESK Heyeti toplantısının Van’da yapılmasını sağladım. TESK Başkanı Bendevi Palandöken Başkanlığı’nda 81 ilin birlik başkanlarının katılımıyla “TESK Yönetim ve Denetim Kurulu ile Mesleki Kurul Toplantıları” yapıldı. Toplantı bölgemizin tanıtımı, gönül köprülerinin pekişmesi, ön yargıların kırılması ve çözüm sürecine olumlu katkısı açısından önemli bir etkinlik oldu.

* Ahilik Haftası kapsamında etkinlikler düzenlenen etkinliklere öncülük yaptım. Etkinliklerle Ahilik kültürünün esnafımıza ve halkımıza tanıtımı yapıldı. Ahilik bilincinin gelişmesine katkıda bulunduk.

* Taksici esnafının sorunlarının çözümünde etkin rol alması amacıyla kurulan taksici kooperatifine işlerlik kazandırdım. Bir yandan taksici esnafının sorunlar çözüme kavuşturduk, diğer yandan da yeni imkânlar sağladık.

* Kardeş Okul – Kurum çerçevesinde Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’na okul yönetimi ile yapılan istişare sonucunda öncelikli ihtiyaç olarak belirlenen giyim yardımı yaptık.

* Bankalarla imzalanan protokoller kapsamında esnafa uygun koşullarda kredi imkânı sağlanmasına öncülük yaptım. Böylece sıkışan ekonomik koşullarda esnafın ticaretini sürdürebilmesi için destek sağladık.

* Esnaf’a sağlık hizmeti desteği verilmesi için girişimde bulundum. Van ve ilçelerinde faaliyet gösteren esnafın daha iyi şartlarda sağlık hizmeti alabilmesi için Van’da faaliyet gösteren özel hastaneler ile protokol imzaladık. 

* Üyelerine ve halka her türlü yol ve acil durum yardımı sunulmasını sağladım. ESOB Bünyesinde oluşturulan 1vinç, 5 çekici, 3 ambulans ve cenaze aracından oluşan araç parkı ile üyelerimize ve halka siyasi görüş ayırımı yapmadan, il ilçe farkı gözetmeden, hastasında, cenazesinde veya yolda kaldığında yerel yönetimlerden daha çok destek verdik.

* İş Sağlığı ve Güvenliği, Risk Alma Dökümanı ve Acil Eylem Planı kursu düzenlendik. Duyarlılık oluşturmak amacıyla öncülük yapılarak düzenlenen kurs kapsamında kursiyerlere “İş Sağlığı ve Güvenliği” sertifikası verdik.

* “SODES ile İşimi Geliştiriyorum Şehrime Katkı Sağlıyorum” Projesi SODES ve VESOB eş finansmanı ile gerçekleştirdik. Esnaftan 180 kişiye yabancı dil ve turizm rehberliği alanlarında verilen eğitim ile Van’ın turizm altyapısına önemli katkı sağladık.

* Sınır karakollarında yakalanan araçların yeniden ekonomiye kazandırılmasına öncülük yaptım. Yıllardır gümrük karakollarında yakalanıp şehre toplanamayan 6 binin üzerindeki aracı şehirde toplanmasını sağladım. 61. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı aracılığı ile yasal düzenleme çalışması başlatılmasına öncülük ettim. Yapılan yasal düzenleme ile iki defa üst üste suça bulaşmamış ve belirlenen sürelerde tekrar suç işlemeyen araçlar affedilerek sahiplerine iade edildi. Ayrıca yakalanan araçların yargı ve TASİŞ’teki işlem süreçleri hızlandırılarak TASİŞ tarafından satışları yapıldı. Böylece çürümeye terk edilen araçların yeniden ekonomiye kazandırılması halk tarafından da olumlu karşılanıp takdir gördü.  
 

SERTİFİKALAR / ÖDÜLLER

* ‘Esnaf Oskar Ödülü’ aldım. Türkiye Esnaf Haber Dergisi tarafından Türkiye genelinde esnaflar arasında yapılan anket sonucunda, en iyi çalışan esnaf odaları birlik başkanı olarak birinci seçildim. Bunun üzerine Esnaf Oskar Ödülü verildi.


İLGİ ALANLARIM

* Öğrencilik yıllarında halk oyunları ekiplerinde oyuncu olarak yer aldım. Daha sonraki yıllarda ise halk oyunları eğiticiliği ve yöneticiliği yaptım. Çeşitli yarışmalarda Van’a Grup ve Türkiye birincilikleri kazandırdım.

* 2010 -2013 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Üyeliği yaptım.