Abdulbaki Sömer'in taziye yerine operasyon - Son Dakika Van haberleri

Abdulbaki Sömer'in taziye yerine operasyon - Son Dakika Van haberleri
Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren Abdulbaki Sömer için İpekyolu ilçesindeki Esentepe Camisi'nde kurulan taziye yerine operasyon yapıldı.
 Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren Abdulbaki Sömer için İpekyolu ilçesindeki Esentepe Camisi'nde kurulan taziye yerinde terör örgütünün propagandasının yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.


BABASI VE KARDEŞİ DAHİL 10 KİŞİ GÖZALTINDA


Soruşturma kapsamında PKK'yı simgeleyen sözde flama ve Abdulbaki Sömer'in fotoğraflarının asıldığı taziye yerini tahsis ettiği gerekçesiyle caminin imamı ve iki görevlisi ile Abdulabaki Sömer'in babası ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.


BASIN YAYIN ORGANLARI ARAŞTIRILIYOR


Savcılık ayrıca, bazı basın yayın organlarıyla internet sitelerinde yer alan ve ellerinde saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Abdulbaki Sömer'e ait fotoğraflar bulunan kişilerle taziye yerini ziyaret edenleri de araştırıyor.


HDP MİLLETVEKİLİNİN SORUŞTURMASI SÜRÜYOR


Bu arada Abdulbaki Sömer için kurulan taziye yerini ziyaret eden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkındaki soruşturma da sürüyor.


'DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASI' TALEP EDİLECEK



Başsavcılık, Hezer ile ilgili atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğuna karar vermesi halinde Anayasa'nın 83. maddesine istinaden, "dokunulmazlığının kaldırılması" talebinde bulunacak.


Hazırlanacak fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderilecek.