Ziraat Odası’ndan uyarı: Çiftçi kayıtları için zaman azalıyor

Ziraat Odası’ndan uyarı: Çiftçi kayıtları için zaman azalıyor
Van Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, destekler konusunda gerekli olan “Çiftçi Kayıt Sistemi” için başvuru süresinin azaldığını, bu nedenle başvuru yapmayan çiftçilerin başvurularını zamanında yapması gerektiğini söyledi.

Odanın resmi sitesinde açıklama yapan Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, “Çiftçi Kayıt Sistemi” kapsamında desteklerden yararlanmak isteyen çiftçilerin bir an önce kayıt sistemine başvuru yapmaları gerektiğini belirtti.

KAYDI OLMAYAN YARARLANAMAZ

Bir çiftçinin desteklerden yararlanabilmesi için mutlaka kayıt yapması gerektiğini hatırlatan Aşkan, şunları ifade etti:

"Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kaydı olmayan çiftçilerimizin desteklerden yararlanması mümkün değildir. Bundan dolayı Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu ihmal edilmemelidir. Çiftçilerimizin, 2019 yılı desteklerinden faydalanabilmeleri için odamızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgeler ile birlikte Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor"

ZAMAN AZALIYOR

Çiftçilerin bu nedenle süre dolmadan kayıtlarını yapmaları gerektiğine de işaret eden Aşkan, şunları kaydetti: 

“Son başvuru tarihi 30 Haziran’dır. Ancak 29 ve 30 Haziran günleri tatile denk geldiği için herhangi bir sorun yaşanmaması için, 28 Haziran 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar çiftçilerimizin başvurularını tamamlamaları gerekiyor."  

Prestij Gazetesi: M.Selim KURT