Ziraat Odaları uyardı: Çiftçi belgelerinizi unutmayın!

Ziraat Odaları uyardı: Çiftçi belgelerinizi unutmayın!
Van’daki Ziraat Odaları, üyesi çiftçileri, tarlaya giderken pandemi denetimlerine takılmamaları için çiftçi belgelerini yanlarında bulundurmaları yönünde uyardı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile çiftçiler, pandemi önlemleri kapsamında alınan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kararından muaf tutuldu.

Çiftçiler, hafta sonlarında istedikleri saatlerde tarlasına gidebilecek, faaliyetlerini sürdürebilecek.

ODALAR, ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Konuyla ilgili olarak Van’daki Ziraat Odaları, odaya bağlı üyelerini muaflık konusunda bilgilendirdi.

Odanın sosyal medya hesabından şu hatırlatma yapıldı:

“Değerli çiftçilerimiz koranavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla bilim kurulunun tavsiyeleri üzerine alınmış olunan karar gereğince hafta sonu uygulanacak olan belli saatlerdeki sokağa çıkma yasağında ve 65 yaş üstü ile 20 yaş altındaki kişilerin kısıtlı sokağa çıkmalarında İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda çiftçilerimiz bu yasaktan muaf tutulmuşlardır.”

BELGE UYARISI

Ziraat Odaları aynı zamanda üyelerini, kolluk kuvvetlerinin denetimlerinde sorun yaşamamaları için de ikaz etti.

Ziraat Odaları yine sosyal medya hesaplarından üyelerine, “Çiftçilerimiz tarlalarına gelip giderken, kolluk kuvvetlerinin yapacakları denetlemelerde onlara yardımcı olarak ibraz etmek üzere, yanlarında Çiftçi Belgelerini de bulundurmaları gerekmektedir” uyarısı yaptı. 

HAYVANCILIK FAALİYETİ YÜRÜTENLER DE MUAF

Bu arada tarımın yanı sıra hayvancılık faaliyeti yürütenler de hafta sonu kısıtlamalardan muaf tutuldu.

Küçükbaş ve büyükbaş hayvanları otlatanlar ile arıcılık faaliyetini yürütenler yine belgelerini yanlarında hazır bulundurmak koşuluyla hafta sonları işlerinin başında olacaklar. 

Prestij Haber: Adil HARMANCI