Zeki Taştan: Hedef gelecek yıl panel dizisini genişletmek

Zeki Taştan: Hedef gelecek yıl panel dizisini genişletmek
Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı süresinde bir dizi akademik ve sosyal etkinlikler gerçekleştirildi.

- Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı süresinde bir dizi akademik ve sosyal etkinlikler gerçekleştirildi. Gerek ulusal bazda gerekse Van bölgesinde önemli bir sinerji yaratan bu önemli etkinliklerden birisi de Edebiyat Fakültesi Öğrenci Panelleri dizisi oldu. Panel dizisi Antropoloji bölümü öğrencilerinin sunumlarıyla 07 Aralık 2016’da başlayıp ve 10 Mayıs 2017’de Türk Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin sunumlarıyla sona erdi. Edebiyat Fakültesi'nin 9 bölümünün aktif katılımıyla gerçekleşen bu program, üniversitemizde öğrencilerin inisiyatifiyle bugüne kadar yapılan en kapsamlı ve en uzun süreli bilimsel etkinlik özeliğini taşıyor.

Öğrenci paneller dizisinin temel amacının, lisans-yüksek lisans düzeyinde okuyan öğrencilerin gerek ilgi alanlarına giren gerekse bilimsel açıdan sorunsallaştırılan konuların, yapılan araştırma ve incelemelerle elde edilen bulguların diğer öğrencilerle paylaşılmasını, özgür bir ortamda tartışılmasını ve dolayısıyla öğrencilerin kendi aralarında konuşabilmelerini sağlamak olduğunu belirten Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan; "Nitekim bu amaç doğrultusunda gerçekleşen paneller, geniş bir öğrenci kitlesi tarafından takip edilmiş, ufuk açıcı tartışma ortamlarının oluşması ve fikirlerin konuşulması / konuşturulması sağlanmak suretiyle yeni iletişim kanallarının oluşmasına zemin hazırlanmıştır.

Her hafta farklı bölümler tarafından gerçekleştirilen paneller dizisi programına, halen fakültemizde aktif durumda bulunan; Antropoloji, Arkeoloji, Coğrafya, Felsefe, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden toplamda 37 öğrenci sunum yapmıştır. Söz konusu sunumlar, her bölümden bir danışman hocanın eşliğinde ve öğrenci-danışman moderatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Paneller, Prof. Dr. Nihat Bayşu Konferans Salonunda yapılmış olup, zaman zaman Sayın Rektörümüz Peyami Battal olmak üzere, rektör yardımcıları, bölüm öğretim üyeleri ve öğrenciler katılmış ve yoğun bir ilgiyle karşılanmıştır

Edebiyat Fakültesi tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 5 ay boyunca devam eden ve geniş bir öğrenci kitlesi tarafından izlenen bu paneller, hem farklı disiplinlerin kendi aralarında tartışmaları hem de elde edilen bulguların birlikte paylaşılmasını sağlamış olması açısından dikkate değer sonuçlar yaratmıştır.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, “2015-2016 öğretim yılında öğretim üyeleri arasında düzenlediğimiz panellerdeki verimin benzerini öğrenci panellerinden almanın hazzını yaşıyoruz. Gelecek yıl panel dizisini genişleterek komşu ülkeler ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki Edebiyat Fakülteleri arasında uluslararası bir sempozyum gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için gerekli girişimlere başlanmıştır" şeklinde konuştu.

Gelecek yıl panel dizisini genişleterek komşu ülkeler ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki Edebiyat Fakülteleri arasında uluslararası bir sempozyum gerçekleştirmek istediklerini belirten Taştan sözlerini  Rektör Prof. Dr. Peyami Battal başta olmak üzere fakülte akademik ve idari personeline, birim öğretim elemanlarına, öğrencilere  teşekkür ederek sonlandırdı.