YYÜ'nün bal hasadı başladı

YYÜ'nün bal hasadı başladı
VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından başlatılan 'Kendi balını kendin üret' projesi kapsamında ilk bal hasadı yapıldı.
VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından başlatılan 'Kendi balını kendin üret' projesi kapsamında ilk bal hasadı yapıldı.

YYÜ Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından organik bal üretiminin özendirilmesi amacıyla başlatılan 'Kendi balını kendin üret" projesi meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında üretimi yapılan balın ilk hasadı da yapıldı. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğretim üyelerine idari personellere duyuru yaptıklarını belirterek, "Onlardan gelen talepler doğrultusunda kovan sattık. Bu kovanların bakım ücretlerini kendilerinden aldık. Artık bal hasadını birlikte yapıyoruz. Bizzat başından sonuna kadar takip etikleri doğal balı yemiş olacaklar. Biz her yıl bal üretimini yapıyorduk. Satılma açısından çok da rağbet görüyordu. Bu yıl hem ürettiğimiz balı piyasaya satacağız hem de hobi arıcılığı yapmak isteyen arkadaşlarımız da bu süreci kendileri takip edip görmüş oldular. Artık bu yıl tamamen doğal bal tüketecekler. Bu yılın ilk bal hasadını da yapıyoruz" dedi.

Projenin Türkiye'de bir ilk olduğunun altını çizen YYÜ Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Erkan ise "Hobi arıcılığı, 'kendi balını kendin üret' projesi kapsamında, arıyı sevdirmek doğayı sevdirmek, insanların doğal bal tüketimine teşvik etmek ve bal tüketimini artırmak amacıyla yürüttüğümüz bu çalışma Türkiye'de bir ilk olma konumunda" diye konuştu.