YYÜ'den Halep'e 1 tır yardım gönderildi

YYÜ'den Halep'e 1 tır yardım gönderildi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğünün başlatmış olduğu Halep'e yardım kampanyası kapsamında 1 tır dolusu gıda, giyim ve un yola çıktı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal yükledikleri tırın Halep'li mazlumlara ulaştırılacağını ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde dünyanın neresinde mazlum insanlar varsa onlara devlet ve millet olarak yardım elimizi uzatıyoruz." dedi.

Van YYÜ Rektörlüğünün başlattığı Halep'e yardım kampanyasına akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Gıda, giyim ve un yardımı YYÜ yönetimi ile personeller tarafından  tıra yüklenerek Halep'e gönderildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak Halep'teki mazlum insanlar için yardım kampanyası başlattıklarını ifade ederek, "Akademik ve idari personelimiz kampanyamıza çok yoğun ilgi gösterdi. Gıda, giyim ve un yardımı yapıyoruz. Bugün itibariyle yüklediğimiz tırlar yola çıkıyor. Halepli kardeşlerimize bu yardımımızı ulaştıracağız. Bunu bir kez daha gördük ki Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde dünyanın neresinde mazlum insanlar varsa onlara devlet ve millet olarak yardım elimizi uzatıyoruz. Bu bizlere mutluluk veriyor. bizim temennimiz bir an önce Suriye'deki sorunlar çözülsün ve Türkiye de bulunan Suriyeli kardeşlerimiz evlerine dönsünler. Şunu bir kez daha gördük ki Türk halkı olarak bizler mazlum insanlara bütün gücümüzle seferber olup yardım ediyoruz. Bütün dünyada barış ve huzurun hakim olması dileğiyle biz Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız." diye konuştu.   



YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf  Uzun, Genel Sekreter Yardımcıları Salih Yurtkuran, Turgut Soycan, Yazı İşleri Müdürü Abdullah Öztrükçü, Şube Müdürü Oktay Alırız, Şakir Kuşak'da  malzemelerin tıra yüklenmesine yardım  etti.