YYÜ'de Türkiye ve Irak Üniversitelerinin katılacağı sempozyum yapılacak

YYÜ'de Türkiye ve Irak Üniversitelerinin katılacağı sempozyum yapılacak
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) düzenlenecek olan “Üniversitelerin Üniversite - İşbirliğinden Beklentileri Sempozyumu”yla ilgili açıklama yapan Rektör Battal sempozyumun önemine değinerek, " Sağlık turizmi, eğitim, sağlık eğitimi gibi önemli başlıkların tartışılacağı bu sempozyumda işbirliği konuları da ele alınacak." dedi.

 

YYÜ Rektörlüğünün organize ettiği ve 17-19 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak “Üniversitelerin Üniversite - İşbirliğinden Beklentileri Sempozyumu”yla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal sempozyuma Irak'tan ve Türkiye'den 30 üniversitenin rektörünün katılacağını söyledi. Ayrıca YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er'inde katılacağı sempozyumun önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Battal şunları söyledi: "Değişik alanlarda önemli konuşmaların ve işbirliği noktalarının tartışılacağı bu program çok önemli. Sağlık turizmi, eğitim, sağlık eğitimi gibi önemli başlıkların tartışılacağı sempozyumda Türkiye'den gelen diğer üniversitelerin rektör ve rektör yardımcılarının Irak'tan gelen rektörlerle birlikte belki değişik alanlarda protokol yapma imkan da bulacaklar. Bundan sonra böyle toplantıların devam etmesini istiyoruz. Bu konuda da yine belki bundan sonraki toplantıyı Irak'ta Erbil yada Duhok'ta yapılabilir. Bu işbirliğinin daha ileriye gitmesini temenni ediyorum ben. İnşallah bu sempozyum hem üniversitemiz hem de ülkemiz için hayırlara vesile olur."

YYÜ Cengiz Andiç kültür Merkezi'nde yapılacak sempozyumda Türkiye ve Irak Üniversitelerinin işbirliği alanlarının değerlendirilip, bu konudaki engeller ile fırsatlar akademisyenler ve kurum yetkililerinin katılımıyla tartışılacak.