YYÜ'de Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu'na veda yemeği

YYÜ'de Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu'na veda yemeği
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi kurucu Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu onuruna bir gece düzenlendi. Gece de Rektör Prof. Dr. Peyami Battal Prof. Dr. Eskitaşçıoğlu'na yaptığı hizmetlerden dolayı takdir belgesi verdi.

YYÜ 2009-2016 yılları arasında YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanlığı  yapan Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu onuruna bir otelde veda gecesi düzenlendi. Gece de konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Eskitaşçıoğlu'nun kurucu dekan olarak göreve başladığı günden bugüne kadar verdiği emekler ve yaptığı titiz çalışmalar neticesinde Diş Hekimliği Fakültesinin önemli bir yere geldiğini ifade ederek, "Fakültemiz akademik ve fiziki alt yapı bakımından Türkiye'de ilk sıralarda yer almaktadır. Bunda Gürcan hocanın çok önemli bir payı var. YYÜ'nün kapısı her zaman kendisine açıktır. Ben kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi ise Prof. Dr. Eskitaşçıoğlu'nun bıraktığı yerden devam edeceğini kaydederek, "Hocamızın bizi kırmayıp buraya gelmesi mutluluk verici bir durum. Verdiği emeklerden dolayı ben huzurlarınızda fakültem ve üniversitem adına kendisine teşekkür ediyorum. Gürcan Hocamıza hayatının geri kalanında başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum" dedi.



Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu da düzenlenen gecenin kendisini onurlandırdığını belirterek, "Uzun yaşamak için bir eser yaratın diye bir laf var. Hakikaten bu fakülteyi sadece ben değil başta Sayın Rektörümüz, sizler hep birlikte bütün üniversite ele ele vererek istediğimiz seviyeye taşıdık. Bu bayrağı sizler devraldınız ve bunu daha ileriye taşıyacağınızı biliyorum. Şefik Hocam bu üniversitede dekan olarak atanabilecek en doğru isimdi. Fakültemizin daha ileriye gitmesi için dekanımız, akademik ve idari kadromuzun başarılı olacağına inancım tamdır. hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.  


 
Konuşmalardan sonra Eskitaşçıoğlu'na YYÜ Rektörü Battal tarafından takdir belgesi verilirken, Dekan Tüfenkçi'de teşekkür belgesi verdi.

Verilen yemekte Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan şiir okurken,  müzik eşliğinde çekilen halaylarla sona erene geceye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, dekanlar, diş hekimliği fakültesi akademik ve idari personeli katıldı.