YYÜ'de ‘Kadına Yönelik Şiddet’ konulu konferans

YYÜ'de ‘Kadına Yönelik Şiddet’ konulu konferans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından "Kadına Yönelik Şiddet" konulu konferans düzenlendi.
Cengiz Andiç Kültür Merkezinde yapılan konferansa konuşmacı olarak katılan YYÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Sema Sancak, kadına yönelik şiddetin dünyada ve ülkemizde bütün kadınların ortak sorunu olduğunu ifade etti. Sancak, “Kadına yönelik şiddet; ister kamusal alanda ister özel yaşamda meydana gelsin, kadının fiziksel, ruhsal, sosyal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine her türlü ayrımcılığın sürmesine yol açan bir eylemdir.

Kadın her yerde şiddete maruz kalmaktadır ve en çok en yakınları tarafından şiddete uğramaktadır. Ülkemizde, kadına yönelik çalışmalar son 10 yılda ivme kazanmıştır. Ülke genelinde kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet toplumsal sorun olarak ele alınmaktadır. Uluslararası sözleşmeler imzalanarak kadına karşı her türlü ayrımcılığın giderilmesine yönelik sözler verilmektedir. 2011’de imzalanan Bağlantı İstanbul Sözleşmesi, bu anlamda çok önemli bir sözleşmedir. Sözleşmede öne çıkan konular, şiddeti önleme, şiddet mağdurunu koruma, şiddet uygulayanı kovuşturma (Soruşturma) ve kadına karşı şiddetin sonlandırılmasına yönelik politikalılardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından konferans soru cevap kısmı ile son buldu.