YYÜ’de girişimcilik eğitimi alanlara sertifikaları verildi

YYÜ’de girişimcilik eğitimi alanlara sertifikaları verildi
VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent bünyesinde yürütülen, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve KOSGEB tarafından desteklenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni üniversitede yapıldı.

Van ve ilçelerinden gelen kursiyerler, YYÜ Sürekli Eğitim Merkezinde (YUSEM) 5 akademisyenden 7 ay boyunca eğitim aldı. Sertifika almaya hak kazanan 900 kursiyer YYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törenle sertifikalarını aldı. Törende konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, verilen girişimcililik sertifikalarının kursiyerlerin ileriki yaşamlarındaki önemine değinerek, şöyle konuştu:

"Aldığınız bu sertifikalar sizin için bir dönüm noktası, bir başlangıç olabilir. Yapmayı planladığınız birçok iş için size kapılar açacaktır. Ama girişimcilikte önemli olan, doğru bir tespit, sabırla yürümek ve dürüstlüğü elden bırakmamaktır. Bu kurallar bizleri bir yerlere taşıyacak temel özelliklerdir. Girişimcilik eğitimi çok önemlidir, size bu anlamda iki katkı yapacaktır. Birincisi sizlere girişimcilik sertifikası verildi. İkincisi ise bu yolda sabırla ilerlersiniz KOSGEB tarafından verilecek çok avantajlı kredilerin olmasıdır. Bu iki önemli unsur iş hayatınızda önemli bir ivme başlatabilir. Mesleki kapasitenin arttırılmasına yönelik yapılan ve herhangi bir ücret talep edilmeyen bu eğitime destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür eder, aldığınız sertifikaların hayırlı olmasını dilerim"

Törende, YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Ali Aslan, KOSGEB Müdürü Bilal Emre Yörük, OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt , Eğitimlerden Sorumlu Koordinatör Yrd.Doç. Dr Abdullah Oğrak birer konuşma yaptı. Tören, yapılan konuşmalar ardından kursiyerlere sertifikaların dağıtılması ile son buldu.