YYÜ'de Engelliler Haftası Etkinliği Yapıldı

YYÜ'de Engelliler Haftası Etkinliği Yapıldı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) Engelliler Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

 

YYÜ Cengiz Andiç Konferans Salonu'nda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Engelli Öğrenciler Topluluğunun organize ettiği Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi.

Programda konuşan  YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal üniversite olarak  hedeflerinin 'engelsiz üniversite' olduğunu ifade ederek, "Farkındalık yaratmak adına ben bu etkinlikleri çok önemsiyorum. Engelli öğrencilerimiz ve personelimiz için birçok binamıza engelli asansörü yaptırdık. Yine bazı araçlarımızın içinde engelli asansörü var. Engelsiz bir üniversite için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu etkinliği düzenleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Mengi ise yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler içeren bir konuşma yaptı.

Engellilerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu etkinliğe İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Cemil Öztürk , Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, YYÜ SKS Daire Başkanı Kemal Demir, akademisyenler, öğrenciler ve engelli aileleri katıldı.