YYÜ'de "Edebiyat Öğrencileri Paneller Dizisi" Başladı

YYÜ'de "Edebiyat Öğrencileri Paneller Dizisi" Başladı
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından organize edilen "Edebiyat Öğrencileri Paneller Dizisi", Antroploji Bölümü öğrencilerinin sunduğu panelle başladı.

Dokuz bölüm öğrencileri tarafından hazırlanan paneller, ikinci dönem de devam edecek.

YYÜ Nihat Bayşu Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ilk panelle başlayan etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bilindiği gibi akademinin merkezi olan üniversitelerin en önemli görevlerinden birisi de sadece dünyada bilimsel ve teknolojik yenilikleri takip etmek ve onlardan yararlanmak değil, aynı zamanda söz konusu bilim ve teknolojiyi üretecek, onu katma değere dönüştürecek çalışmalara imza atmaktır." dedi.

Bölgemizin en köklü üniversitelerinden biri olan YYÜ'nün gerek akademik gerekse sosyal ve kültürel alanda gerçekleştirilen etkinliklerle her geçen daha da güçlenmekte olduğuna dikkat çeken Rektör Battal, "Üniversitemiz Türkiye’de yükseköğretimin en önemli kurumlarından biri olmanın sorumluluğu içinde hareket ederek kendisine yüklediği 'bilimin ışığında yürüme' misyonunu yerine getirmeye çalışmaktadır. Nitekim URAP’ın düzenlediği Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında 95 üniversite arasından 33. sıraya çıkmamız da bu çalışmalarımızın meyvelerinden birini oluşturmaktadır." diye konuştu.

YYÜ'nün akademik camiaya bilimsel toplantılar ve çalışmalara her türlü desteği verdiğini kaydeden Battal şunları söyledi: "Akademisyenlerimizin bir taraftan yurt dışı ve yurt içindeki bilimsel toplantılara katılmalarını teşvik etmekte diğer taraftan üniversitemizde düzenledikleri kongre, sempozyum, panel ve benzeri çabaları için gereken her türlü desteği sağlamaktayız. Nitekim bu bakış açımızın bir göstergesi olarak 2016 yılı içinde üniversitemize bağlı birçok birimde sayısız akademik toplantıyı gerçekleştirmeye muvaffak olduk. Bu çerçevede üniversitemizin en eski ve en aktif birimlerinden biri olan Edebiyat Fakültesi de 2016 yılı içinde sadece iki ay gibi kısa bir sürede on üç adet panel gerçekleştirmeyi başarmıştır. Söz konusu panellere üniversitemiz öğretim elemanları yanında farklı üniversitelerden de çok sayıda hocamız iştirak etmişlerdir. Bu panelin bu yıl öğrenciler arasında yapılması oldukça önemlidir. Kanaatimce bu durum üniversitemizdeki bilimsel ve sosyal aktivitelere yeni bir boyut kazandırmıştır. Bu çalışmalarda öğrencilerimizin öne çıkması oldukça önemlidir. Bu vesile ile Edebiyat Fakültesi Dekanı Zeki Bey ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu panele katkı sunan öğrencilerimizi tebrik ediyorum."



Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan ise akademik etkinlikler çerçevesinde düzenlenen paneller dizisinin ikinci önemli ayağını başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: "Edebiyat Fakültesi 2016 yılı Mart ayında öğretim üyelerimizi kapsayan bir dizi panel etkinliği gerçekleştirdik. Yaklaşık 2 ay boyunca süren ve fakültemizin 13 bölümünün aktif katılımıyla gerçekleşen paneller dizisi, üniversitemizde bugüne kadar yapılagelen en kapsamlı ve en uzun süreli bilimsel etkinlik özelliği kazanmıştır. Söz konusu etkinliğin temel amacı, bölümlerimizin kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili yapmış oldukları çalışmaları bilimsel bir ortamda akademisyenlere ve öğrencilere sunmak, kendi alanlarında tanınmış bilim adamlarımızın değerli görüşlerinden istifade etmek ve dolayısıyla gerek üniversitemizde gerekse fakültemizde akademik bir sinerji ortamı yaratarak bilimsel konuların tartışılmasını sağlamak olmuştur.

Genellikle haftada bir bazen de bir haftada iki kez olmak üzere farklı bölümlerimiz tarafından gerçekleştirilen paneller dizisi programına; 12 profesör, 12 Doçent, 17 Yardımcı doçent ve 11 öğretim elemanı olmak üzere toplamda 52 akademisyen iştirak etmiştir. Söz konusu katılımcıların biri yabancı uyruklu olmak üzere 13 akademisyen Türkiye’nin farklı üniversitelerinden bizlere katkı sunmuşlardır.

Paneller dizisinin kitaplaşma aşamasına gelmesi de etkinliğimizin en güzel meyvelerinden birisini oluşturmuştur. Şimdi ise söz sırası sevgili öğrencilerimizde. Artık öğrencilerimiz konuşacak! Aktif bölümlerimizden dokuzu bu panele iştirak edeceklerini beyan etmişlerdir.  

Edebiyat Fakültesi, yönetici, idareci, öğretim elemanları ve öğrencileri olarak söz konusu paneller dizisiyle diğer bilimsel çalışmalar ve sosyal programlarımızla birlikte üniversitenin bizlere yüklemiş olduğu misyonun önemli bir görevini ifa etmiş bulunmaktayız. Bir yandan akademik çalışmalarla üretiyor bir taraftan kazanılan deneyimleri paylaşarak zenginleşiyor diğer taraftan da öğrencilerimizi yetiştirerek onları bilim dünyasına hazırlamaya gayret ediyoruz. Bu vesile ile fakültemizde görevli öğretim elemanları, idari kadro ve yöneticilere huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. Çünkü gönüllülük esasına göre düzenlenen bu etkinliklerde arkadaşlarımız çabası ve özverisi olmazsa bu yükün altından kalkmak mümkün değildi. İlk günden bugüne bu sinerjiyi yarattıkları ve bizlere destek verdikleri için kendilerine minnettarım.

Edebiyat Fakültesi Paneller Dizisinde üniversitenin sunmuş olduğu katkı da takdire şayandır. Özellikle düzenlediğimiz 13 panelin hemen hemen hepsine katılarak bizleri her açıdan şevklendiren, yeri geldiğinde dışarıdan gelen misafirlerle ilgilenen, en tıkandığımız anda basireti ve öngörüsüyle önümüzü açan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal’ı anmamak mümkün mü? Fakültemiz adına kendilerine huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. Ayrıca Rektörlük makamı ve yardımcıları başta olmak üzere Genel Sekreterliğe, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na, Bilimsel Araştırma Projeleri Başkanlığı’na, Mühendislik Fakültesi’ne, Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve tüm basın mensuplarına ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

Açılış konuşmalarının ardından Antropoloji öğrencileri sunumlarını yaptı. Sunumun ardından soru-cevap kısmıyla sona eren panele çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.