YYÜ’de Dünya Fair Play Karikatür Sergisi

YYÜ’de Dünya Fair Play Karikatür Sergisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Fair Play Üniversiteler Kervanı Paneli yapılarak, Dünya Fair Play Karikatür Sergisi açıldı.

 

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezindeki Fair Play Üniversiteler Kervanı Panelinin ardından Dünya Fair Play Karikatür Sergisinin açılışı yapıldı. Açılışa katılan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı ve üyelerine teşekkür ederek, “Sergide tamamen insani ahlaki değerleri ve toplumsal barışı öne çıkarmışlar. Bu değerlerin öne çıkması çok önemlidir. Bu çok güzel bir çalışma, emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu tür projelerin toplumda yaygınlaştırılması gerektiğine inanıyoruz. Zira toplumun bütün kesimlerine dokunarak barışı, huzuru, güveni ve kardeşliği tesis ettiğimiz sürece ülkemiz geleceğe daha güvenli adımlarla yürümüş olacaktır” dedi.

Sergide dünyada ve Türkiye’de dereceye girmiş 45 eserin yer aldığını ve gün boyu ziyaretçiler için açık olacağını ifade eden Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar ise, “Türkiye genelinde gittiğimiz 37. üniversitemiz. Bu bir toplumsal kültür hizmetidir. Kaybetmek üzere olduğumuz değerlerimizi tekrar kazanmak istiyoruz. Dikkat ettiyseniz, iyiye, doğruya, güzele sloganımız var. Van’da da çok sıcak karşılandık. Herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Açılış kurdelesini kesen Rektör Battal ve beraberindekiler, sergiyi gezdiler.