YYÜ'de 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

YYÜ'de 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) 14 Mart Dünya Tıp Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. 

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, sağlık mesleğinin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Toplumun her kesimindeki meslek gurupları bizim için önemlidir. Ama siz sağlık çalışanları da çok önemli bir mesleği icra ediyorsunuz. Siz bizim için en önemli şey olan sağlığımızı korumak, iyileştirmek için ailenizden, özel hayatınızdan çoğu zaman fedakârlık edip özverili bir şekilde mesleğinizi icra ediyorsunuz. Bundan dolayı size ne kadar teşekkür etsek azdır. İnşallah siz mezun olup iyi birer hekim olarak ülkemize faydalı ve ahlaklı bireyler olacaksınız. O yüzden birlikteliğimizin ve beraberliğimizin devam etmesi dileği ile tıp bayramınızı kutluyorum” dedi. 

YYÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer da meslektaşlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak, fakülte olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti. 

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, bu yıl profesörlük ve doçentlik unvanı alan doktorlara binişlerini giydirdi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ve çok sayıda doktor katıldı.