YYÜ Rektörü Battal'ın twitter hesabının hacklenmesi ilgili açıklama

YYÜ Rektörü Battal'ın twitter hesabının hacklenmesi ilgili açıklama
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kişisel twitter hesabının hacklenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Rektör Battal, makamında yaptığı açıklamada, twitter ve e-mail adreslerinin birileri tarafından ele geçirildiğini belirterek, adreslerin ahlak dışı kullandığını söyledi.
Yürütülen çalışma sonucunda twitter adresinin şifresini geri aldıklarını ifade eden Battal, hacklenme olayının üniversitenin güvenlik duvarıyla ilgili olmadığını anlattı.

Üniversitenin güvenlik duvarının sağlıklı bir şekilde korunduğunu kaydeden Battal, şunları söyledi:

"Tamamen kendi telefonlarımız ve bilgisayarlarımız üzerinden twitter hesabımız ele geçirildi. Bu durum üniversitenin güvenlik duvarının ötesinde bir olaydır. Bu olaylar hepimizi üzen olaylar. Hizmet üreten insanlara saygı duyulması gerekirken, birileri hizmet üreten insanları sindirmeye yöneliyor. Buna asla boyun eğmeyeceğiz. Saldırılar karşısında daha fazla hizmet üretmeye devam edeceğiz. Üniversitemizin sürdürüğü çalışmaları daha etkin bir şekilde devam ettireceğiz. Üniversitemiz, Van'da bölgede, Türkiye'de ve uluslararası düzeyde bilim üretmeye devam ediyor. Bilimsel duruşumuz hem Türkiye hem de uluslararası sıralamada çok iyi bir noktadır."

Üniversitedeki çalışmalardan rahatsız olan birilerinin bu saldırı girişiminde bulunduğunu belirten Battal, duruşlarını daha sağlam ve kararlı bir şekilde korumaya devam edeceklerini ifade etti.