YYÜ öğrencisi Taşkın Türkiye 2'incisi oldu

YYÜ öğrencisi Taşkın Türkiye  2'incisi oldu
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) sporcularından Esmer Taşkın Judoda Türkiye 2'incisi oldu. Taşkın'ı makamında kabul eden YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal sporcuyu tebrik ederek ona hediye verdi.

YYÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 1. sınıf öğrencisi Esmer Taşkın Eskişehir'de yapılan Türkiye Judo Şampiyonasında 2. oldu. Türkiye 2'incisi Taşkın'ı makamında kabul eden Rektör Battal öğrencilerin sportif faaliyetlere, yarışmalara katılmalarını desteklediklerini ifade etti. Üniversiteye ikincilik madalyasını getiren Taşkın'ı tebrik eden Battal şunları söyledi: " Öğrencimizin judo şampiyonasında Türkiye ikincisi olması bizi çok mutlu etti. İnşallah bir dahaki sefere 1'incilik bekliyoruz. Biz üniversite olarak spora her zaman destek olduk, destek olmaya da devam edeceğiz. Ben öğrencimizi,  Judo Temsilcisi antrenör Gürsel İzcier'i tebrik ediyorum "



Taşkın'la bir süre sohbet eden Battal sporcuya içinde çeşitli hediyelerin olduğu bir çanta verdi. Ziyarette  YYÜ İdari İşler Daire Başkanı ve Taşkın'ın antrenörü Gürsel İzcier'de hazır bulundu.