YYÜ, öğrencilerine "beyaz önlük" giydirdi

YYÜ, öğrencilerine "beyaz önlük" giydirdi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, yeni öğrencileri için "Önlük Giyme" Töreni düzenledi.

YYÜ Sosyal Tesislerinde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, yaklaşık 27 yıl önce geldiği üniversitede 11 yıldır idari görevde bulunduğunu söyledi.

Birçok kademede üniversiteye hizmet ettiklerini, bunlardan birinin de Diş Hekimliği Fakültesi olduğunu anlatan Battal, önceki ve kurucu dekan Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu'nun da fakülteye çok önemli katkılarının olduğunu anımsattı.

Battal, "Bizden 10 yıl önce kurulan fakülteleri sollayıp onların önüne geçmek suretiyle hem öğrenci aldık hem de tedavi hizmeti vermeye başladık. Deprem dönemi de dahil olmak üzere bu fakülte kurulduğu günden itibaren her geçtiği yılı daha güçlenerek arkada bıraktı. Türkiye'nin bu alanda kadim fakülteleriyle yarışacak noktaya geldik. Fakültemizdeki öğrencilerimiz bunları biliyor." diye konuştu.



2 yıl önce fakültede yapılan sempozyuma Türkiye'nin önemli fakültelerinden akademisyenlerin geldiğine dikkati çeken Battal, şöyle konuştu:

"Fakültemizdeki eğitim alt yapısı açısından kurduğumuz laboratuvarlar, hastane kısmında aldığımız cihazlarla ilgili gözlemlerini paylaştıklarında bir kez daha mutlu oldum. 'Hocam sizin sahip olduğunuz imkanlar Türkiye'de birkaç üniversitede ya var ya yok', 'Özellikle özel kliniklerin de bir çoğu sizinle yarışamaz' dediler. Dolayısıyla üniversitemiz bu alanda çok donanımlı bir hale geldi. Gerçekten ülkemiz çok büyük bir ülke. Bunları kesinlikle hükümetimizin, bakanlarımızın destekleriyle elde ettik. Bizim siz değerli öğrencilerimize sunduğumuz imkanları birçok üniversite sunmuyor. Biz sizleri önemsiyoruz. Sizi Allah'ın izniyle çok iyi şekilde yetiştirecek ve sizi ülkemizin diş hekimleri ordusuna katacağız. Beyaz önlüğü giymiş olmanız artık size farklı bir statü kazandırıyor. İnşallah o beyaz önlüğü hayatınızın sonuna kadar aynı temizlik, saflık, berraklıkta taşıyacaksınız."    

 

Birçok öğretim üyesinin gittiğini, ancak sürekli ilanlarla yeni öğretim üyesi takviyelerini sürdürdüklerini de sözlerine ekleyen Battal, kaliteli eğitim için bir bina yapımını iptal edebileceğini, ancak eğitim öğretim için gerekli olan hiçbir malzemeyi almayı ihmal etmeyeceğini söyledi.   

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi ise toplumların gücünün eğitimli insanlarla ölçülebildiğini, Anadolu insanın da eğitimli insana büyük önem verdiğini hatırlattı.

Ülkenin geleceğinde önemli gençlerin yetişmesine katkı sunan akademisyenlere teşekkür eden Tüfenkçi, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Eğitim alanlarındaki kalite geliştirme süreçlerini gönülden desteklemeli ve bu süreçlere katılmalıyız. Değerli öğrencilerimiz, sizleri geleceğin ümidi, mesleğimizin ışıklı çiçekleri olarak görüyoruz. Bugün giydiğiniz beyaz önlükler hekimlikle özdeşleşmiştir. Siz bu önlüğü giyerek bu mesleğe adım atıyorsunuz. Diş hekimliği sadece bir meslek değil, bilim, sanat, estetik ve bir yaşam biçimidir. Her ne iş yaparsanız, elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın, başkalarına faydalı, dürüst ve ahlaklı olun. İnsan onuruna yakışmayan işlerden uzak durun."

Fakültenin geçmişiyle ilgili yapılan konuşmanın ardından program, öğrencilere önlüklerinin giydirilmesi, halk oyunları gösterisi, müzik dinletisi ve birlikte çekilen halaylarla son buldu.

Programa, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Başsavcı Vekili Alim Dirican, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erhan Çavuşoğlu, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.