YYÜ lisansüstü dersliğini açtı

YYÜ lisansüstü dersliğini açtı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi'nde Lisansüstü derslik açılışı yapıldı.

Açılışa katılan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal YYÜ'de okuyan öğrencilerin daha donanımlı olarak mezun olmaları için hem akademik alt yapıyı hem de fiziki alt yapıyı geliştrimeye devam ettiklerini söyledi.

Edebiyat Fakültesi lisansüstü derslik açılışını gerçekleştiren YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal  birimler arasında hiçbir ayrım gözetmeden hizmet ettiklerini ifade ederek sosyal bilimleri de üniversitenin gelişimi ve vizyonu açısından önemsediklerinin altını çizdi. Edebiyat Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün öğrenci sayıları bakımından YYÜ'de önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Battal, "Bölgenin en eski ve en güçlü üniversitesi olarak öğrencilerin iyi bir eğitim görmeleri ve daha donanımlı olarak mezun olmaları içim hem akademik alt yapımızı hem de fiziki alt yapımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Dersliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan ise üniversitenin en kalabalık birimlerinden biri olduklarının altını çizerek, "15 bölümümüzün dokuzunda eğitim-öğretim faaliyetleri aktif olarak devam etmektedir. Fakültemizde lisans ve lisasnüstü olmak üzere  4 bin 650 öğrenci eğitim görmektedir. Bu sayı da bir birim için oldukça güzel bir zenginliktir. Bu zenginlik, lisansüstü dersliğimizin açılışıyla daha da renklenmiştir. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz artık kendilerine mahsus sınıfta ders görecek, seminer çalışmalarını, tez savunmalarını yapacaklardır. Bu dersliğin fakültemize kazandırılmasında emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal olmak üzere salonu dizayn eden Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürümüz Doç. Dr. Bekir Koçlar ve ekibine teşekkür ederiz." diye konuştu.



Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bekir Koçlar da Edebiyat, İlahiyat, İktisadi ve idari Bilimler fakülteleri ile Türk Müziği Devlet Konservatuarı birimleriyle sıkı bir diyalog içinde olduklarını belirterek, "Lisansüstü öğrenci ve öğretim üyelerinin problemleriyle ilgileniyoruz. İmkânlar dâhilinde her birime alt yapı ve teknolojik açıdan destek sunmaya çalışıyoruz. Üniversitedeki enstitüler içinde en kalabalık öğrenci potansiyelimiz var. Güçlü bir üniversite olarak çok iyi bir kadroya sahibiz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile hizmete açılan derslikten yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanabilecek. Açılışa Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Zeki Duman, Yrd. Doç. Ebru Akköprü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.