YYÜ Eczacılık Fakültesi Öğrencilerine Önlük Giydirildi

YYÜ Eczacılık Fakültesi Öğrencilerine Önlük Giydirildi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencilerine beyaz önlük giydirme töreni yapıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal "Beyaz önlük temizliğin, saflığın ifadesidir. Sizlerde giydiğiniz bu önlükler gibi tüm meslek hayatınız boyunca doğrunun, dürüstlüğün yanında olun ve hep temiz kalın." dedi. Önümüzdeki yıl ilk mezunlarını verecek olan YYÜ' Eczacılık Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine önlük giydirme töreni yapıldı. 2013 yılında ilk öğrencilerini alan Eczacılık Fakültesi YYÜ Nihat Bayşu Konferans Salonu'nda yapılan beyaz önlük giyme töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal  sağlık sektörünün temellerinden birini teşkil eden eczacılık mesleğinin önemini vurgulayarak, " Bizler akademik ve idari kadromuzla bu mesleğin öneminin farkındayız ve bu nedenle eğitiminizi en iyi şekilde alabilmeniz için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz. Sizlerde bu üniversitede, bu yetkin akademik kadrodan eğitim aldığınız için şanslı olduğunuzu bilin.  Beyaz önlük temizliğin, saflığın ifadesidir. Sizlerde giydiğiniz bu önlükler gibi tüm meslek hayatınız boyunca doğrunun, dürüstlüğün yanında olun ve hep temiz kalın. Bundan sonraki eğitim hayatınızda sizlere başarılar diliyor, Eczacılık fakültemizin tüm kadrosuna da teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirilirken törene YYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun , Eczacılık Fakültesi Dekanı Vekili Prof. Dr. Ali Aslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.