Yusuf Adli, Din-Bir-Sen yönetimine yeniden seçildi

Yusuf Adli, Din-Bir-Sen yönetimine yeniden seçildi
Vanlı Yusuf Adli, Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği (DİN-BİR-SEN) Sendikası Eğitim-Basın Yayın ve Sosyal İşler Sekreteri seçildi.
Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği (DİN-BİR-SEN) Sendikasının 3. Olağan Kongresi, 12-13 Kasım 2016 tarihinde Ankara’daki bir otelde yaptı. 175 delegeden 130’unun oyunu alarak DİN-BİR-SEN Eğitim-Basın Yayın ve Sosyal İşler Sekreteri seçilen Adli, daha öncede genel yönetim kurulunun aldığı karar gereğince genel sekreterlik görevini ifa ediyordu. Yusuf Adli, teşkilat tarafından sevilen ve çalışmalarıyla takdir toplayan bir genel başkan yardımcısı olarak yeniden genel merkez yönetimine girmesi memleketi Van’da da sevinç ve heyecana neden oldu.

Genel başkan yardımcısı olarak yeniden seçilmesinin ardından bir açıklama yapan Yusuf Adli, din görevlileri olarak içerisinde bulundukları sorun ve sıkıntıları en iyi şekilde tespit ederek gündeme taşıma noktasında hassas davrandıklarını söyledi. Adli, “Camiamızdaki sorunları gündeme getirirken hiç kimseyi ve kurumu incitmeden, kırmadan üslubuyla açıklıyoruz. Bu hassasiyetimiz, üzerimizde taşıdığımız din görevlisi kimliğine uygun hareket etmemizin sorumluluğudur. İçinden geçtiğimiz süreçte FETÖ/PKK ve uzantılarıyla ilişkili olarak açığa alınan, görevlerine son verilen kamu görevlilerinin suçlu/suçsuz konumlandırmasında da hassas davranılması gerektiğini düşünüyoruz: Kurunun yanında yaşın yanmaması için gerekli çalışmaların yapılmasından yanayız. DİN-BİR-SEN olarak bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Yetkililerin de bu hassasiyetle çalıştıklarına inanıyoruz” dedi.

Genel merkez yöneticiliğinin zor ve özverili çalışma isteyen bir konu olduğunu dile getiren Adli, “Sorumluluğu ağır ve vebali olan bir yanı var. Sayın delegelerimiz bize ağır bir sorumluluk yükledi. Bu sorumluluğun bilincindeyim. Görevi en iyi şekilde yapmak için gayret edeceğim. Günümüzde STK’ların önemi büyüktür. Şahsıma da buradan düşen bir pay var. İnşallah üstesinden geleceğim. Din-Bir-Sen olarak şiarımız; tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayraktır. Ülkemizin birliği ve beraberliği için kanımızın son damlasına kadar sorumluluk bilinciyle mücadele ve çalışma azmi içerisinde olacağız. Birliğimizi bozmak isteyenlere, ülkemizin huzurunu bozmak ve vatanımızı parçalamak isteyenlere karşı mücadelemiz devam edecektir. Bunlara müsamaha gösterilmeyecektir. Sendika olarak sloganımız ise; ‘ver yetkiyi gör etkiyi’dir. Bu vesile ile şahsıma teveccüh gösterip destekleyen ve desteklemeyen tüm delegelerimize, üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah bize bu yolda vatanımıza, milletimize ve inancımız doğrultusunda hayırlı hizmetler etmeyi nasip etsin” diye konuştu.